Çelik: Atatürk ilkelerine sahip çıkmazsak tehlike kapıda dediğim için linç edildim

Çelik Erişçi, sosyal medyada hakkında çıkan mesajlara cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Çelik: Atatürk ilkelerine sahip çıkmazsak tehlike kapıda dediğim için linç edildim

18. albümü İyi Günde Kötü Günde'yi çıkaran Çelik Erişçi, sosyal medyada hakkında yayınlanan "Düne kadar risk olmadığı için Atatürk'ü dilinden düşürmüyordu, şimdilerde sesi çıkmıyor…" mesajına ilişkin olarak, "Bu mesaj sahipleri sanırım geçmişi bilmiyorlar. 23 yıl önce (1994) Yüksel Şengül'ün benimle yaptığı röportajı çıkarsınlar ve okusunlar. Atatürk ilkelerine sahip çıkmazsak tehlike kapımızda dediğim zaman nasıl linç edildiğimi öğrensinler. Risk var mıydı yok muydu o zamanlar anlasınlar" dedi.



"Benim Atatürk sevgim tartışılmaz, ama şarkılarımın dışında önceki yıllarda yaptığım açıklamalarla yaşadıklarımı bilmeyenler gereksiz açıklamalarda bulunabiliyorlar. Bu da benim canımı sıkıyor" diyen Çelik, "Atatürk'ü dilimden düşürmediğim için Kaybedenler Kulübü'nün başkanı oldum. Sonra gün geldi Genelkurmay Başkanı'nı hapiste gördük, bana ‘lan' diyenler o zaman neredeydi! Sesleri bile çıkmadı…" diye konuştu.



Yüksel ŞENGÜL / SÖZCÜ



Atatürk ilkelerine sahip çıkmazsak tehlike kapıda dediğim için linç edildim

– Çelik'in Atatürk sevgisi tartışılmaz...

Elbette benim Atatürk sevgim tartışılmaz ama şarkılarımın dışında önceki yıllarda yaptığım açıklamalarla yaşadıklarımı bilmeyenler gereksiz açıklamalarda bulunabiliyorlar. Bu da benim canımı sıkıyor.



– Sosyal medyada “Düne kadar risk olmadığı için Atatürk'ü dilinden düşürmeyen Çelik'in şimdilerde sesi çıkmıyor” diye bir mesaj yayınlandı.

Bu mesaj sahipleri sanırım geçmişi bilmiyorlar. 23 yıl önce (1994) Yüksel Şengül'ün benimle yaptığı röportajı çıkarsınlar ve okusunlar. Atatürk ilkelerine sahip çıkmazsak tehlike kapımızda dediğim zaman nasıl linç edildiğimi öğrensinler. Risk var mıydı yok muydu o zamanlar anlasınlar.



Sesleri çıkmadı



– Tepkiler almıştın…

Hem de ne tepkiler. Hakkımda ataist de dediler, faşist de dediler. ‘Atatürk'ü kullanma lan' diyenler, şarkılarımın zaten müzik listelerinin başında olduğunu görmek istemedi nedense. Söylediklerimin bana kazanç getirmediği gün gibi ortadaydı. Atatürk'ü dilimden düşürmediğim için Kaybedenler Kulübü'nün başkanı oldum. Sonra gün geldi Genelkurmay Başkanı'nı hapiste gördük, bana ‘lan' diyenler o zaman neredeydi! Sesleri bile çıkmadı…



29 Ekim sorgusu



– Çelik, Atatürk sevgisi nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşadı…

Hem de nasıl… Bana söylenen şuydu: ‘Ulan şöhreti de parayı da bulmuşsun, yemlenmene devam et.'



– Savcılar seni de sorgulamıştı değil mi?

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, imzası olmayan bir ihbar mektubunu ciddiye alarak çağırdı beni. İlk sorusu ‘29 Ekim'de neden Cumhuriyet Bayramı konseri verdin?' oldu. İki sene Bakü'de yaşamak zorunda kaldım. Bunları bilmeyenler, öğrensin. Çelik'in Atatürk sevgisinde milim sapma yoktur, olamaz da. Ancak benim yaşadıklarımı bilmeyenlerin ulu orta konuşması beni üzüyor.



– Geleceği nasıl görüyorsun?

Her olayda birini bulup döverek problem çözmekten vazgeçmeliyiz. Toplum feci halde. Köpeklerin kulaklarını kesiyorlar, güvercinleri öldürüyorlar, kadınlara kıyıyorlar, çocuklara sarkıntılık ediyorlar… Bunlar büyük sosyal problemlerdir. 20 sene sonra ‘Çelik sen toplumsal olaylarla hiç ilgilenmedin' diyen çıkarsa, bu defa da bu satırları okumaları gerekir.



Yüksel Şengül'ün röportajını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin