Çekya'da binler toplandı. Artan yaşam maliyetlerini protesto ettiler, hükümetin istifasını istediler

Çekya'da düzenlenen protestoda binlerce kişi, hayat pahalılığına karşı hükümeti istifaya çağırdı. Bu protestonun sebebi, Çekya'da yüksek enflasyon oranları ve artan yaşam maliyetleri.

Google Haberlere Abone ol
Çekya'da binler toplandı. Artan yaşam maliyetlerini protesto ettiler, hükümetin istifasını istediler

Çekya'nın başkenti Prag'da binlerce kişi hükümeti protesto etti. "Çekya yoksulluğa karşı" sloganıyla yapılan protestolarda hayat pahalılığı nedeniyle iktidardaki merkez sağ hükümetin istifası istendi. Katılımcılar NATO'yu eleştirerek Ukrayna'ya askeri yardımların durdurulmasını talep etti.

Parlamento dışındaki PRO Parti'nin organize ettiği gösteride konuşan Genel Başkan Jindrich Rajchl, "Bugün burada yoksulluğa karşı tepkimizi göstermek için toplandık" dedi. Rajchl, hükümetin öncelikle Çekya vatandaşlarının çıkarları için çaba göstermesi gerektiğini söyleyerek, Ukrayna'ya verilen desteği eleştirdi.

Ukrayna bayrağının indirilmesi için çağrı

Başbakan Petr Fiala'nın istifasını talep eden kesim, başbakanın son aylarda Çekya vatandaşlarının durumundan çok Ukrayna'ya ilgi gösterdiğini iddia ediyor. Çek medyası, Prag'daki gösteride bir göstericinin Ulusal Müze'deki Ukrayna bayrağının indirilmesi için çağrıda bulunduğunu yazdı.

Çekya bir senedir enflasyonla mücadele ediyor. Enflasyonun Ukrayna Savaşı yüzünden enerji fiyatlarına zam gelmesiyle ülkede ciddi bir sorun teşkil ettiği belirtiliyor. Şubat ayında enflasyonun yüzde 16,7'ye ulaştığı belirtildi. Çekya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana Ukrayna'ya askeri ve insani yardımlarda başı çeken ülkelerden biri.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin