Çekmeköy'de park yıkımı gerginliği... Polisle vatandaşlar arasında arbede çıktı: Gözaltılar var

İstanbul’da Çekmeköy Belediyesi’nin Mehmet Akif Mahallesi’ndeki parkı yıkıp yerine pazar alanı yapmak istediği, yurttaşların yapılaşmaya açılmaması için 62 gündür nöbet tuttuğu parka bugün iş makineleri girdi. Alana çevik kuvvet ekipleri ve zabıtalar geldi. Polisin yurttaşlara müdahalesinin ardından en az 9 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Çekmeköy'de park yıkımı gerginliği... Polisle vatandaşlar arasında arbede çıktı: Gözaltılar var

Çekmeköylüler ruhsatsız olduğunu belirttikleri çalışmaya tepki gösterirken, aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan parka Çekmeköy Belediyesi’nin kapalı pazar alanı inşa etmesine izin vermiyor.

Bugün 62 gündür nöbett tuttukları park alanına belediye tarafından, çevik kuvvet eşliğinde iş makineleri sokuldu. İş makinelerinin parka girmesini izin vermek istemeyen yurttaşlar polise engel olmak istedi. Polisin sert müdahalesinin ardından en az 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Polisin müdahale sırasıında haber takibi yapan gazetecileri de engellemeye çalıştığı görüldü.

CHP Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi İlhan Bayram da sabah saatlerinde park alanında gözaltına alındı, fakat fazla tutulmadan serbest bırakıldı. Sabah iki araba çevik kuvvet geldiğini söyleyen Bayram, “Nöbet tutan 10 kişi falan vardı. Bu 10 kişiye yüze yakın polis ve zabıta müdahale etti. İş makineleriyle parka girdiler. Şimdi de ağaçları söküyorlar. Parkta çalışmaya başladılar. 62 gündür burda nöbet tutuluyordu. Hukuksal mücadelemizi sürdüreceğiz. Burada nöbet tutmaya devam edeceğiz.  Gözaltına alınan kadın arkadaşlarımız park alanına geldi. Destek için gelenler de artıyor. Hukuksal mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin