ÇEDES projesinin iptali için laik eğitim mitingi yapılacak!

Eğitim Sen, veli dernekleri ve Alevi örgütleri, ÇEDES projesinin iptal edilmesi için 16 Eylül’de İzmir’de miting yapacak.

Google Haberlere Abone ol
ÇEDES projesinin iptali için laik eğitim mitingi yapılacak!

Okullara ‘Değerler Eğitimi’ adı altında imam, hatip ve vaiz görevlendirilmesini öngören “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesine tepki olarak Eğitim Sen; 16 Eylül'de İzmir'de büyük bir miting yapılacağını duyurdu.

Eğitim Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Sendika Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, mitinge çağrıda bulunurken, ÇEDES projesinin iptal edilmediği takdirde diğer kentlerde de "laiklik buluşmaları" gerçekleştireceklerini söyledi.

Kurul, "Laiklik konusuna duyarlı emek meslek örgütleri ve aynı zamanda demokratik kitle örgütleri olarak laiklik konusundaki bizi kaygılandıran gelişmeleri gözlemlediğimizde bu konuda ses vermek, bu konuda siyasal iktidara 'dur' demek için bir şeyler yapmak durumundaydık. Eğitimin dinselleştirilmesine yönelik saldırılar giderek artıyor. İktidar eğer ÇEDES projesini iptal etmezse, laiklik karşıtı bu ilkeyi ihlal eden uygulamalarını durdurmazsa başka kentlerde bu büyük laiklik buluşmalarını gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

BirGün'de yer alan habere göre, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe ise 5 kurumun adına ortak yapılan basın açıklamasını okuyarak şunları söyledi:

"Siyasi iktidarın yıllardır savunduğumuz taleplerimizi yok sayan dayatmacı anlayışına karşı en güçlü ve etkili yanıtı vermek için, iktidarın baskılarına, ayrımcı uygulamalarına maruz kalanları, kendilerinin ve çocuklarının geleceğinden endişe edenleri, bütün emek ve demokrasi güçlerini, 16 Eylül 2023’te yapacağımız İzmir mitingine talepleriyle katılmaya ve güç vermeye davet ediyoruz. Laiklikten, demokrasiden, özgürlüklerden ve eşit yurttaşlıktan yana olan tüm kurumları 'Laik Eğitim, Laik Yaşam, Eşit Yurttaşlık Mitingi'ne güçlü biçimde katılmaya davet ediyoruz. Tüm kadınların ve gençlerin, eğitim ve bilim emekçilerinin, laiklik konusunda duyarlı tüm yurttaşlarımızın, velilerin katılımını bekliyoruz." 

ÇEDES PROJESİ 

ÇEDES, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesiyle, Milli Eğitime Bağlı okullara imam, vaiz gibi görevliler atanmasına karar verilmişti. 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, MEB ile Diyanet arasında imzalanan ve tepki çeken ‘ÇEDES’ protokolü hakkında HKP'nin verdiği suç duyurusu dilekçesinin ‘işleme konulmamasına’ karar verdi. 

Etiketler eğitim sen laiklik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin