Cazın efsane isimleri Haliç Kongre Merkezi’nde sahne alacak!

Haliç Kongre Merkezi, İstanbul Caz Festivali’nin 20. yılında efsane grup ve isimleri ağırlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Cazın efsane isimleri Haliç Kongre Merkezi’nde sahne alacak!

Bob James, David Sanborn, Steve Gadd ve James Genus’u buluşturacak “Quartette Humaine” başlıklı konser 9 Temmuz’da, Jacky Terrasson, Michael Wollny ve Marius Neset gibi önemli solistler eşliğinde Esbjörn Svensson Trio’nun bestelerinin senfonik düzenlemelerini seslendireceği “E.S.T.Symphony” başlıklı konserse 10 Temmuz tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.



Haliç Kongre Merkezi Temmuz ayında, İstanbul Caz Festivali çerçevesinde caz dünyasının en önemli isimlerini iki ayrı günde sahnesinde buluşturuyor.



Bob James,David Sanborn feat. Steve Gadd- James Genus “Quartette Humaine”



İlk olarak 9 Temmuz Salı akşamı saat 21.30’da festival izleyicisinin karşısına çıkacak duayen isimler; 58 albüm ve sayısız ödül sahibi tuşlu çalgılar üstadı Bob James, tüm zamanların en başarılı ve ilham verici saksafon virtüözlerinden David Sanborn, usta davulcu Steve Gadd ve Saturday Night Live Band’in de basçısı olan James Genus’tan oluşuyor.



Sompo Japan Sigorta sponsorluğunda sahne alacak dört usta isim, çok uzun bir aradan sonra birlikte kaydettikleri “Quartette Humaine” albümünün turnesi kapsamında festivalin de konuğu oluyorlar.



İstanbul Caz Festivali önderliğinde tasarlanan festivalin özel projesinde, usta solistler, Filarmonia İstanbul eşliğinde, öncü ve yenilikçi yaklaşımıyla caz müziğine yeni bir yön veren Esbjörn Svensson Trio’nun (E.S.T) bestelerinin senfonik düzenlemelerini 10 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.30’da Haliç Kongre Merkezi’nde seslendirecek.



Amplio Gayrımenkul Yatırım sponsorluğunda gerçekleştirilecek konser, Esbjörn Svensson Trio (E.S.T) bestelerinin senfonik düzenlemelerini içeren eşsiz bir programda İsveçli orkestra şefi ve besteci Hans Ek tarafından sunulacak.E.S.T.’nin basçısı Dan Berglund ile davulcusu Magnus Öström’ün yanı sıra,piyanoda Jacky Terrasson ve Michael Wollny, saksofonda Marius Neset, gitarda Sarp Maden ve bir eserde vokalde Korhan Futacı’nın solist olarak yer alacağı konserde müzisyenlere Filarmonia İstanbul eşlik edecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin