Cayır cayır yanan mideye son: Suyunu sıkıp içince mide yanması anında diniyor. Aç karnına mutlaka için

Mide yanması, kişinin hayatını olumsuz etkileyen rahatsızlıklardan biridir. Alev alev yanan mideyi yalnızca o sebzenin suyunu sıkarak yatıştırmanın mümkün hale geliyor. İşte mide yanmasını saniyeler içinde dindiren etkili yöntem ve uygulanışı

Cayır cayır yanan mideye son: Suyunu sıkıp içince mide yanması anında diniyor. Aç karnına mutlaka için

Mide yanması, mide ekşimesi olarak da adlandırılan mide rahatsızlıklarından biridir. Mide yanması, kişinin günlük yaşam kalitesini etkiler. Bunu önlemek için beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz.

Günde birkaç kez su içmek, daha sık küçük öğünler yemek ve alkollü içeceklerden, kahveden, baharatlı baharatlardan ve asitli yiyeceklerden (limon veya portakal gibi) kaçınmalısınız.

Ayrıca, derin yağda kızartılmış yiyeceklerden, süt içeren tatlı yiyeceklerden ve işlenmiş herhangi bir besinden kaçınarak mide yanmasını en aza indirebilirsiniz.

Mide yanmasının en belirgin işaretleri arasında; ağızda oluşan acılık, midede şişkinlik, kuru öksürük, uzanma veya eğilmeyle birlikte oluşan durumlar ve iştah kaybıdır.

Mide yanmasını dindirmede etkili olan pek çok doğal yöntem mevcuttur. Sizler için paylaştığımız bu yöntemlerle mide yanmasını anında dindirebilirsiniz. İşte mide yanmasına iyi gelen besinler…

Yoğurt

Yoğurt, vücudumuz için muhteşem faydalar sunan besinlerden biridir. Çok soğuk olarak tüketmeyeceğiniz yoğurt, mide yanmasını ve ekşimesini yatıştırır.

Sakız çiğneyin

Sakız; mide asidini seyrelterek temizlenmesine katkıda bulunur. Aynı zamanda sakız, tükürük üretimini ve yutmayı uyararak mide yanmasını hafifletir.

Cayır cayır yanan mideye son: Suyunu sıkıp içince mide yanması anında diniyor. Aç karnına mutlaka için

Patates suyu

Patates suyu, mide ekşimesi, yanması ve hazımsızlık gibi yaygın mide-bağırsak semptomlarını hafifletmeye yardımcı olan özelliklere sahiptir.

Patates suyu; sindirim sisteminin sağlıklı olmasını desteklediği için ishal ve kabızlık gibi problemlerinin de önüne geçer.

Mide yanması için harika bir ev ilacı olan patates suyu, midedeki asitliği azaltarak ağrının ve mide yanmasının azalmasına destek olur. Patates suyu akut, kronik veya stres kaynaklı gastrite karşı da etkilidir.

Ayrıca patates suyu eklem ağrılarını hafifletir, ciltteki sivilce, akne ve renk eşitsizliğini giderir ve beyaz saç oluşumunu da engeller.

Patates suyu nasıl yapılır?

Patatesleri soyup rendeleyin. Rendelenmiş patatesleri bir süzgecin üzerine koyun ve sıcak suyu patateslerin üzerine dökün. Patates suyunu iki ana öğünden yarım saat önce tüketin.

Patates suyu hazırlamanın bir diğer yolu da rendelenmiş patatesleri blenderde suyla karıştırın. Karışımı süzdükten sonra içebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin