Çayın kahvenin yanına 15 dakika hazır: Brownie tadında kakolu ıslak kurabiyenin müptelası olacaksınız. Kakaolu ıslak kurabiye nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir tatlı arıyorsanız bu tatlıyı mutlaka deneyin. Lezzeti olay yapılışı kolay...

Google Haberlere Abone ol
Çayın kahvenin yanına 15 dakika hazır: Brownie tadında kakolu ıslak kurabiyenin müptelası olacaksınız. Kakaolu ıslak kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler

1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un

Şerbeti için;

2 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker

Üzeri için;
Hindistan cevizi
Toz fıstık

Yapılışı;

İlk olarak şerbetini hazırlayarak başlayacağız. Şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine 2 çay bardağı su ve 2 çay bardağı toz şekeri alalım, şöyle bir karıştıralım.

Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra kaynama noktasına kadar şerbetimizi ısıtmaya başlayalım. 1- 2 dakika kadar kaynadıktan sonra şerbeti kenara alıp bekletelim.

Kurabiye hamuru için uygun bir kabın içerisine yarım paket margarin veya tereyağı, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 yemek kaşığı kakaoyu alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra güzelce yoğurma işlemine başlayalım. Ardından unu da azar azar ilave ederek yoğurma işlemini gerçekleştirelim.

Hamuru uygun forma getirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar koparalım ve şekil vererek fırın tepsinin içerisine yerleştirelim.

Tüm hamura bu işlemi gerçekleştirdikten sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Sürenin sonunda kurabiyeleri fırından çıkaralım ve 1 - 2 dakika kadar ilk sıcaklıklarının çıkmasını sağlayalım.

Ardından soğuyan şerbetin içerisine bir çatal yardımıyla batıralım. Kurabiyelerin ılık şerbetin ise soğuk olması gerekiyor.

Şerbete banma işlemini gerçekleştirdikten sonra servis tabağına alarak üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin