Çavuşoğlu'ndan Sudan'daki Türk vatandaşlar için konuştu: Hiç kimseyi geride bırakmayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sudan'dan çok sayıda farklı ülkelerin vatandaşlarını da tahliye ediyoruz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden kardeşlerimiz var, inşallah oradaki doktorlarımızla beraber onları da tahliye edeceğiz. Hiç kimseyi geride bırakmıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu'ndan Sudan'daki Türk vatandaşlar için konuştu: Hiç kimseyi geride bırakmayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Konyaaltı İlçesi Sarısu Mahallesi'nde 150 yataklı Konyaaltı Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Sağlık İl Müdürü İsmail Başıbüyük ve çok sayıda katılımcının yer aldığı temel atma töreninde konuşan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin sağlık alanındaki yatırımları, sağlık turizmi ve Sudan'daki tahliye sürecine yönelik açıklamalarda bulundu.

‘TAHLİYEDE DE MARKA OLDUK’

Türkiye'nin sağlıkta olduğu gibi arabuluculukta da dünyada marka olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Tahliye konusunda da markayız. Sudan'dan çok sayıda farklı ülkelerin vatandaşlarını da tahliye ediyoruz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden kardeşlerimiz var, inşallah oradaki doktorlarımızla beraber onları da tahliye edeceğiz. Hiç kimseyi geride bırakmıyoruz. Çünkü bizden umut bekleyen insanların, bize elini uzatan insanları biz orada bırakamayız. Onları da ülkelerine gönderiyoruz, kardeşlerimizi de tahliye edeceğiz. Sonuçta Türkiye bugün her alanda bir marka, küresel bir aktör oldu. Daha güçlü olmamız lazım" dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin