'Çatı'dan manşetlere Ekmeleddin İhsanoğlu: 'Şaka gibi'

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimindeki adayının Ekmeleddin İhsanoğlu olması gazete manşetlerine nasıl yansıdı?

Google Haberlere Abone ol
'Çatı'dan manşetlere Ekmeleddin İhsanoğlu: 'Şaka gibi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Cumhurbaşkanı 'çatı adayı' olarak İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini önerdi.



Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayına ilişkin yaptığı görüşmeler kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi TBMM'deki makamında ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmeye CHP'den Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Engin Altay, Genel Sekreter Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, MHP'den Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Sekreter İsmet Büyükataman ve Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da katıldı.



Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, bir süredir çeşitli siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sanatçıları ziyaret ederek, cumhurbaşkanlığı konusunda görüşlerini aldığını hatırlattı. Bu ziyaretlerde elde ettiği izlenimleri görüşmede MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye de aktardığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:



"Herkesin kabul edebileceği, üzerinde uzlaşabileceği, saygınlığı olan, temizliği, dürüstlüğü olan, bilgisi, birikimi, zarafetiyle herkese örnek olacak bir ismi Sayın Genel Başkan'a sundum. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Bey. Şunu ifade edeyim; demokraside yeni bir olaya tanıklık ediyoruz. Büyük bir uzlaşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Kavgadan uzak, barıştan huzurdan yana bir süreci başlatmak istiyoruz. Sayın Genel Başkan, bu konuda gerçekten büyük bir özveride bulundu. Bizler demokrasinin yolunu açmak istiyoruz. Huzurun yolunu açmak istiyoruz. Bunu sağlamak konusunda da kararlıyız. İrademizi ortaya koyduk. Hepinizin huzurunda Sayın Genel Başkan'a ve arkadaşlarına da teşekkür ediyorum."



İhsanoğlu'nun çatı aday olarak gösterilmesi Twitter'da yarım saatte en çok konuşulanlar listesinde yer aldı.



Habere gazete manşetlerinde geniş yer verildi.



"'Çatı'dan manşetlere Ekmeleddin İhsanoğlu: 'Şaka gibi'" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin