Çatı aday, Twitter ve Facebook'ta son noktayı koydu!

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Google Haberlere Abone ol
Çatı aday, Twitter ve Facebook'ta son noktayı koydu!

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, adına pek çok sahte Twitter hesabı açıldığını belirterek, "Gerçek Twitter ve Facebook hesabım yok. Önümüzdeki günlerde açacağız. Adıma açılan profillerle ilgili yasal başvuruları yapacağız. Twitter hesabını biz basına bildiririz" dedi.



İhsanoğlu, cuma namazını kılmak için Yeniköy Çarşı Merkez Camisi'ne gitmek üzere Sarıyer'deki evinden çıktığı sırada gazetecilerin sorularını yanıtladı. 



Bir gazetecinin, ne için dua edeceğini sorması üzerine İhsanoğlu, "Cuma günü herkes dua eder. Mümin insanlar her zaman dua ederler, beş vakit namazlarında, cuma günü, özel günlerde dua ederler. Duasız gün, bereketsiz gün demektir" diye konuştu.



İhsanoğlu, oturduğu siteye giren ve bir süre sonra çıkan eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu Murat Aksu ile ne görüştüğüyle ilgili soruyu yanıtsız bıraktı. 



Ardından cami çıkışında açıklamalarda bulunan İhsanoğlu, kendi ismiyle pek çok sahte Twitter hesabı olduğunu belirterek, "Twitter ve Facebook hesabım yok. Önümüzdeki günlerde açacağız. Adıma açılan profillerle ilgili yasal başvuruları yapacağız. Gerçek Twitter hesabını biz basına bildiririz. 'Bizim hesabımız budur, onun dışındakiler yanlıştır, hacktir' deriz. Bunları bilin" dedi.



İhsanoğlu, bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cuma namazı için Yeniköy Çarşı Merkez Camisi yerine son anda başka bir camiye gittiğini" ifade etmesi üzerine, "Bilmiyordum. Sizden öğrenmiş oldum. Ben genellikle burada kılıyorum evde olduğum günlerde" şeklinde konuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin