Çatı aday ilk kez konuştu: 'Hakkımdaki değerlendirmelere üzülüyorum'

Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Çatı aday ilk kez konuştu: 'Hakkımdaki değerlendirmelere üzülüyorum'

CHP ve MHP tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhuriyet gazetesine konuştu.



Hakında yapılan 'Atatürk düşmanı' sözlerine üzüldüğünü belirten İhsanoğlu şu değerlendirmelerde bulundu:



Atatürk’ü inkâr Türk tarihini inkârdır 



Bu tür değerlendirmelere çok üzülüyorum. Lütfen bunu yapan arkadaşlarımız geçmişime baksın. Türkiye Cumhuriyeti kurumlarında, hatta adında bizzat Atatürk yazılı kurullarda üstlendiğim görevlere baksınlar. Atatürk’ü, Cumhuriyet realitesini ve kazanımlarını inkâr etmek tamamen yanlıştır. 



Atatürk istiklal mücadelesinin kahramanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak tüm Türk milletinin gönlünde yer etmiş mümtaz bir şahsiyettir. Bunun aksini söylemek tarihin realitesine yakışmayan bir tutum olur. Fransa için Napolyon, ABD için George Washington neyse Türkiye için de Atatürk odur.



Ne reddedelim ne de kutsayalım 



Türkiye’de Atatürk meselesi gündeme geldiğinde yapılan şu: Bir kesim onu yargılıyor ve tamamen reddediyor. Bir kesim ise yarı Tanrı misali kutsuyor. Ne kutsamalı ne de reddetmeliyiz. Türkiye’nin bu tartışmaları çoktan aşmış olması lazım. Cumhuriyet’in 100. yılında tarihimizi objektif ve rasyonel olarak ele alabilmeliyiz.



Amacımız daha iyi demokrasi olmalı



Türkiye artık modern bir toplum haline döndü. Demokrasisini daha iyi noktaya çıkarmak için büyük çaba içinde. Ben de günümüz meselelerini bu çerçeve içinde ele almanın en doğru yaklaşım olduğuna inanıyorum.



 Haberin devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin