Çarşı'dan AKP'ye teklif: 'Holosko artı bir miktar para verelim, hükümeti bize versinler'

"Çarşı parti kursun, oy verelim" teklifine başlıktaki gibi yanıt verdi taraftar grubu. İşte Express'in kapış kapış giden, hatta ikinci baskısını Gezi özel sayısında Çarşı'yla yapılan röportajın bir bölümü Medyatava'da.

Google Haberlere Abone ol
Çarşı'dan AKP'ye teklif: 'Holosko artı bir miktar para verelim, hükümeti bize versinler'

Direnişin en sıcak günlerinde Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı başrollerdeydi. Bu röportaj o sıcak günlerde yapıldı. Gazeteci Neslihan Akdaş ve ateşli Beşiktaş taraftarı Cem Semercioğlu, Express'in özel sayısı için Çarşı'nın arasına karıştı. Ortaya bu röportaj çıktı:



Çarşı hayranları, fanları çoğaldı. Çarşılı erkeklerle evlenmek isteyen kızlar var artık...



Açıkçası, popüler olmak bizi biraz korkutuyor. Biz popülist bir taraftar grubu değiliz, genellikle ezilen insanların isyanlarını ve umutlarını sahiplenerek yol alıyoruz. Bu ilgi artsa da, anti-popülist ve düzene karşı bir tavrımız olduğu gerçeği yadsınamaz. Hiçbir zaman da yüreğimizde barındırdığımız erdemlere bir ad koymadık, insanların gözlerine sokmadık. Sadece hayat görüşümüzü sokaklara yansıtmaya çalıştık, o kadar. Burada değinilmesi gereken esas konu Çarşı’nın popüler olması değil, Gezi Parkı eylemlerinin güçlü bir şekilde herkes tarafından dillendirilmesiydi. Bu o kadar büyük bir ayaklanmaydı ki, kıyısından köşesinden kim bu ayaklanmanın içindeyse, adı geçmeye ve konuşulmaya başlandı. Dediğiniz doğru tabii ki, ama sadece bize olan sempati değil, bizim de birçok takım taraftarına olan sempatimiz arttı. Özellikle şu süreçte “Çarşı parti kursun, oy verelim” diyen çok insan oldu. Öyle bir düşüncemiz hiçbir zaman olmadı, olamaz da. Ancak AKP’ye bir teklif yapabiliriz: Holosko artı bir miktar para verelim, hükümeti bize versinler.



Başbakanın “Tencere tava, hep aynı hava” açıklamasını yaratıcı buluyor musunuz?



Valla sayın başbakanımıza, Ankaralı Turgut’tan “Kaymak Lâzım” isimli şarkıyı armağan ediyoruz. Bol bol dinlesin. Halkla dalga geçeceğine, o tencere-tavaların neden içi boş, bence biraz onun üzerine kafa yorsun. Yoksa biz daha çok başını ağrıtmaya devam edeceğiz. Biz Ekrem Dağ’a soluyla gol attırdık; AKP de kimmiş! Ancak, bize marjinal demekte haklılar. Sayelerinde Beşiktaş sokaklarında gecenin 1’inde deniz gözlüğü, maske ve limonla geziyoruz. Marjinalin allahı olduk.



Gelecekte Gezi eylemleri konuşulduğunda Çarşı’dan nasıl bahsedilecek, gelecek nesile nasıl anlatılacak? Çarşı nasıl yer alacak bu tarihî direnişte?



Herkesle beraber bu işin bir parçası olduğumuzun bilinmesi bize yeter. Kimse tek başına kahraman değil, ama hep beraber  tarihe geçecek bir direnişe imza attık. Asıl kahramanlık, bütün renkleri bir araya getirebilmekteydi. Başlı başına bunun bir parçası olmak bile güzel. Vicdanımıza ihanet etmediğimiz sürece, insanların bizden nasıl bahsedeceğinin önemi yok.                                                                              



Röportajın devamı Express'in özel Gezi sayısında....


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin