Çarşı karışacak, bomba iddia! Deva Partisi'nden 20 bin kişi CHP'ye geçecek. Tarih bile verildi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da DEVA Partisi ilçe başkanları ile yaptığı toplantının ortaya çıkması siyaset arenasında taşları yerinden oynattı. O görüşmenin ardından İstanbul'daki 13 eski ve yeni ilçe başkanı istifa etti. İstifaların bu kadarla sınırlı kalmayacağı iddia edildi. Bomba iddia Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ten geldi: 20 bin kişi istifa edip CHP'ye geçecek.

Google Haberlere Abone ol
Çarşı karışacak, bomba iddia! Deva Partisi'nden 20 bin kişi CHP'ye geçecek. Tarih bile verildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen cumartesi günü, eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, İl Başkanı Deniz Yücel'le birlikte, eski ve halen görevde bulunan DEVA ilçe başkanlarıyla Halis Kahriman'ın ofisinde bir araya geldi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, partilerinden rahatsızlıklarını dile getiren DEVA üyeleri, parti yöneticilerine güvenlerinin kalmadığını, sadece AK Parti'den ayrılanların milletvekili yapıldığını, bu yüzden DEVA'nın “Küçük AK Parti”ye dönüştüğünü, biat kültürünün uygulandığını öne sürdüler.

KILIÇDAROĞLU: GENEL BAŞKANLIĞI ALIRIM

Görüşme sırasında, DEVA'lı başkanlar, “Kurultay nasıl sonuçlanır?” sorusunu da yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Bir sorun yok. Genel başkanlığı alırım” dedi. Kılıçdaroğlu, başka bir siyasi partiden CHP'ye katılmak isteyenler olunca bu durumu o partinin genel başkanıyla önceden konuştuğunu söyledi, katılımdan önce DEVA Genel Başkanı Ali Babacan'ı da bilgilendireceğini kaydetti. DEVA Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, böyle bir bilgilendirme olmadığını, Babacan'ın da çok üzüldüğünü anlattı.

BOMBA İDDİA: 20 BİN KİŞİ DEVA'DAN CHP'YE GEÇECEK

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Kurucu Başkanı Halis Kahriman, seçimle gelmesi için çaba göstermelerine rağmen 3.5 yıldır il başkanlığının atamayla yönetildiğini belirtti, kendilerine görüşme sırasında herhangi bir vaatte bulunulmadığını, parti yönetimine güvenleri kalmadığı için istifa ettiklerini anlattı. Kahriman, 45 bin üyeden 20 bininin istifasını beklediklerini kaydetti. İstifa edenlerin ise CHP'ye geçeceği iddia edildi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin