Çantasında şikayet dilekçesi varken satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan'ın katiline haksız tahrik indirimi! Yargıtay kararı bozdu: Fail Yalçın Özalpay’a ağırlaştırılmış müebbet

23 kez suç duyurusunda bulunan, çantasında şikayet dilekçesi varken öldürülen Ayşe Tuba Arslan davasında fail Yalçın Özalpay’a sadakatsizlik bahanesiyle “haksız tahrik” indirimi uygulanmıştı. Yargıtay, “sadakat yükümlülüğü boşanma davasının konusudur” diyerek kararı bozdu. Bozma kararı sonrası yeniden yapılan duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Çantasında şikayet dilekçesi varken satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan'ın katiline haksız tahrik indirimi! Yargıtay kararı bozdu: Fail Yalçın Özalpay’a ağırlaştırılmış müebbet

Ayşe Tuba Arslan (45), boşandıktan yaklaşık bir ay sonra 11 Ekim 2019'da Eskişehir'de eski eşi Yalçın Özalpay tarafından satırla öldürülmüş, katil zanlısı Özalpay yargılandığı Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesince 3 Temmuz 2020'de "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bu kararın istinaf incelemesini yapan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi ise 2021'de sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 29'uncu maddesinde belirtilen "haksız tahrik" indirimini uygulamış, cezayı 24 yıla düşürmüştü. 

Serdar Arslan, bir baba olarak çok büyük bir acı yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. 23 şikayet dilekçemizden eğer biri dikkate alınsaydı, biri uygulamaya alınsaydı kızım belki bugün yaşıyor olabilirdi. Kızım tasarlanarak, takip edilerek, vahşice şehrin göbeğinde öldürüldü. Dağın başında değil, şehrin göbeğinde. Sözün bittiği yerdeyiz. Karar ne de olsa sevindirici bizim için. Bundan sonra caydırıcı bir karar olur inşallah. Kadınlarımız, kızlarımız öldürülmesin. Benim temennim; bu zihniyet, bu görüş ortadan kalksın. Kadınlarımız, kızlarımız sahipsiz bırakılmasın. Kadınlarımıza, kızlarımıza hoşgörü ile bakılsın, hor gözle bakılmasın. Onlar bizim canımız, kanımız. Onlar bizim anamız, onlar bizim bacımız."

Meral Sondikme ise eski eşinin saldırısı sonrası 44 gün yoğun bakımda kalan kızının, 11 Ekim 2019'da yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Kızının kasıtlı şekilde acı çektirilerek işkenceyle öldürüldüğünü dile getiren Sondikme, "Ayşe Tuba benim öz kızımdı. Onun acısıyla ben yaşamak istemiyorum. 2019'dan beri sokaklardayım. Bittim, mahvoldum. Geriye gelmeyecek ama ben bittim, mahvoldum." dedi.

Avukat Betül Duman ise Eskişehir'deki yerel mahkemenin haksız tahrik uygulamadan verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis kararının ardından bugüne kadar gelinen süreci anlattı.

İstinaf mahkemesinin ilk kararına Yargıtay'da temyiz yoluyla başvurduklarını bildiren Duman, "Tekrar Bölge Adliye Mahkemesinde bir duruşma oldu. Bölge Adliye Mahkemesi heyeti, temyiz mahkemesinden gelen karara uyulmasına karar verdi ve Ayşe Tuba Arslan'ın katilini 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Herhangi bir haksız tahrik indirimi uygulamadı." diye konuştu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin