Canlı yayındaki istifa Times'ın manşetinde

Times gazetesi, eski bakanın istifa açıklamasına geniş yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Canlı yayındaki istifa Times'ın manşetinde

İngiltere'de yayınlanan Times gazetesi, dış haber sayfasının manşetinden duyurduğu haberde Türkiye'de üç bakanın istifa etmesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kendini yolsuzluk skandalının daha da derinlerinde bulduğunu" yazıyor.



Times ayrıca istifa eden Çevre Bakanı'nın "Erdoğan'ın da istifa etmesi gerektiği" görüşüne geniş yer veriyor.



Gazete, istifalardan en çok Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'ınkine odaklanıyor.



"Çevre Bakanı dün yaptığı açıklamada savcıların yasadışı olduğunu iddia ettikleri imar planlarından Başbakan Erdoğan'ın haberi olduğunu savundu." diyen gazete, Bayraktar'ın Erdoğan'ın da istifa etmesi gerektiğine inandığını canlı yayında söylediğini de habere ekliyor.



Geçen hafta yapılan şafak baskınlarından ve ayakkabı kutularında bulunan nakit paradan bahseden Times, bu yolsuzluk skandalının "Erdoğan'ın11 yıllık iktidarında karşı karşıya kaldığı en büyük kriz" olduğunu öne sürüyor.



İran'a yasadışı para transferi yapıldığı ve imar projeleri için rüşvet verildiği iddialarının araştırıldığı soruşturmanın eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar, oğulları, iş adamları ve memurlara odaklandığını aktaran gazetenin haberi şöyle devam ediyor:



"Erdoğan soruşturmanın, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni sarsmayı amaçlayan uluslararası bir komplodan ibaret olduğu görüşünde.



Pakistan'dan dönüşünde Ankara Esenboğa havalimanında destekçilerine konuşan Başbakan, yolsuzluk skandalıyla bağı olduğu keşfedilenlerin bundan sorumlu tutulacağını söylediyse de, suçlamaların halka karşı kurulmuş bir komplo olduğunu sözlerine ekledi. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin