Canlı yayında gözyaşları sel oldu! 17 Ağustos 1999 felaketini yaşayan depremzede Haftanın Panoraması'nda: Siz benim hayatıma dokundunuz

Duayen gazeteci Uğur Dündar'ın sunumuyla tv100 ekranlarında yayınlanan Haftanın Panoraması'nda duygusal yaşandı. 17 Ağustos 1999 depreminde enkaz altından mucize ile kurtarılan Binnaz Tiryaki'nin yaşam mücadelesi gözyaşlarına boğdu. 1999 depreminde yaşadığı zorlu anları anlatırken duygularına hâkim olamayan Tiryaki, o dönem kendisine yardım eden Uğur Dündar'a "Deniz yıldızları karaya vurur, denize atarsın bir umut onun hayatına dokunursunuz. Siz de benim hayatıma dokundunuz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Canlı yayında gözyaşları sel oldu! 17 Ağustos 1999 felaketini yaşayan depremzede Haftanın Panoraması'nda: Siz benim hayatıma dokundunuz

Efsane gazeteci Uğur Dündar’ın sunumuyla, her cumartesi akşamı tv100 ekranlarında yayınlanan Haftanın Panoraması’na Youtuber-Sunucu Oğuzhan Uğur ve 1999 depreminde 72 saat süren ölüm kalım mücadelesi veren Binnaz Tiryaki’yi konuk olarak ağırladı.

Gölcük’te yaşayan Tiryaki ailesi 17 Ağustos 1999 depreminde pek çok Gölcüklü gibi enkaz altında kalmıştı. Büyük depremde zor anlar yaşayan Binnaz Tiryaki, eşi ve 3 yaşındaki kızları Duygu ile birlikte 72 saat süren ölüm kalım mücadelesi vermişti.

“SİZ DE BENİM HAYATIMA DOKUNDUNUZ”

1999 depreminde yaşadığı zorlu anları anlatırken duygularına hâkim olamayan Binnaz Tiryaki, “Tekrar o yıllara döndüm. Acım tekrar tazelendi. Keşke yaşamasaydım, keşke yaşamasaydık ama yaşandı. Bu da benim bir imtihanımmış. Deniz yıldızları karaya vurur içinden bir tanesi denize atarsın bir umut onun hayatına dokunursunuz… Siz de benim hayatıma dokundunuz” dedi.

"Hiçbir acı sizi yıldırmasın, güçlü olun" diyen Tiryaki, sözlerinin devamında, "Ben eğer bu gece burada birilerine umut olduysam, yüreklerine dokunabildiysem, acılarını anlıyorum. Hiçbir acı sizi yıldırmasın, güçlü olun, her acı insanı pişiriyor, dimdik durun ve kalan ailenize sahip çıkın" ifadelerini kullandı.

"17 AĞUSTOS DEPREMİNDEN BU YANA VERDİĞİ MÜCADELE BİR UMUT TABLOSU"

Usta gazeteci Uğur Dündar, Binnaz Tiryaki’nin 17 Ağustos’tan depreminden bu yana verdiği mücadeleye dikkat çekerek, "Binnaz Hanım protez kullanmıyor, özellikle istemiyor protez kullanmayı. Çok enteresan bir öykü, şu anda umuda çok ihtiyacı olan bütün depremzedeler için Binnaz Hanım’ın 17 Ağustos depreminden bu yana verdiği mücadele bir umut tablosu” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin