Canlı yayında EYT düzenlemesi için yaş şartı geliyor dedi ortalık karıştı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde yaş sınırı olacak mı? EYT'de kadınlar ve erkekler için yaş şartı ne olacak?

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı hükümet tarafından açıklanacak EYT düzenlemesinde. Geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hazırladıkları düzenlemede ne yaş ne de prim şartının olacağını yaklaşık 1.5 milyon kişinin bu düzenlemeden yararlanacağını açıklamıştı. Ancak dün akşam A Para canlı yayınına konuk olan Faruk Erdem'in yaptığı açıklamalar EYT mağdurlarını ayağa kaldırdı. Twitter'da EYT'liler isyan etti.

Google Haberlere Abone ol
Canlı yayında EYT düzenlemesi için yaş şartı geliyor dedi ortalık karıştı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde yaş sınırı olacak mı? EYT'de kadınlar ve erkekler için yaş şartı ne olacak?

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı hükümet tarafından açıklanacak EYT düzenlemesinde.

Geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hazırladıkları düzenlemede ne yaş ne de prim şartının olacağını yaklaşık 1.5 milyon kişinin bu düzenlemeden yararlanacağını açıklamıştı. Ancak dün akşam A Para canlı yayınına konuk olan Faruk Erdem'in yaptığı açıklamalar EYT mağdurlarını ayağa kaldırdı. Twitter'da EYT'liler isyan etti.

BİLGİN 'HERKESİ KAPSAYACAK' DEMİŞTİ

EYT konusunda vatandaşların kafalarındaki soru işaretleri her geçen gün daha da artıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda EYT mağdurlarını sevindirmişti. 

Bakan Bilgin EYT düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "İki şartı kaldırmıyoruz: Prim gün sayısı ve yıl sayısı. Kadınlar için 20, erkekler için 25 şartını yerine getirdikleri zaman onlar da bundan istifade edecekler. Herkesi kapsayan bir düzenleme, sınır koyan bir düzenleme değil" ifadelerini kullanmıştı.

Canlı yayında EYT düzenlemesi için yaş şartı geliyor dedi ortalık karıştı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde yaş sınırı olacak mı? EYT'de kadınlar ve erkekler için yaş şartı ne olacak? - Resim : 2

KAFALARI KARIŞTIRAN CANLI YAYIN

Ancak EYT düzenlemesinde vatandaşlar gün sayarken A Para canlı yayınında konuşan Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem'in açıklamaları ortalığı ayağa kaldırdı. Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşen son EYT toplantısı hakkında kulis bilgilerini canlı yayında aktaran Faruk Erdem, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesine "Yaş şartı getirilecek" iddiasında bulundu. 

Masadaki şartlarla ilgili son bilgileri aktardığını iddia eden Faruk Erdem, canlı yayında EYT yasasına yaş şartının konuşulduğunu açıkladı. Faruk Erdem açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

YAŞ ŞARTI NE OLACAK?

"Sayının çok olması nedeniyle değişik öneriler geldi. Kadınlar için 48 erkekler için 50 yaş sınırının gelmesi konuşuluyor.

EYT'lileri kapsayanların sayısının çok olması noktasında masaya değişik öneriler geldi. Kadınlar için 48 erkekler için de 50 yaş sınırının gündemdeydi. İkinci bir öneri ise kadınlar için 50 erkekler için ise 52 yaş sınırıydı. Bunların hepsi o masada konuşuluyor. Bilindiği üzere EYT meselesinin hem teknik hem de mali boyutu da var. Bunların hepsi değerlendirilerek bir sonuca ulaşılacak."

Faruk Erdem'in yaptığı bu açıklama Facebook ve diğer sosyal medyalardaki EYT hesaplarında hızla paylaşıldı. EYT kapsamındaki vatandaşlar bu açıklamalara çok sert tepki gösterdi. #EYTliler ve #EYTdeYaşKoşulunaHayır TT oldu. Bu iki etikete binlerce mesaj gönderildi.

İşte Faruk Erdem'in yaptığı o EYT açıklaması:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin