Canlı yayında dans dersi!

Cine5 ekranlarında Esin Övet ve Savaş Özbey’in sunduğu “İsmi lazım Değil” programının oryantal Tanyeli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Canlı yayında dans dersi!

Cine5'de yayınlanan “İsmi lazım Değil” programında Esin Övet’e dans dersi de veren Tanyeli, Övet’in performansını da çok beğendiğini ifade etti.



“ANNEMLE 12 YAŞINDA GÖRÜŞTÜM"



Programda yaşam hikayesini ve başından geçenleri bir kitap haline getirmek istediğini söyleyen Tanyeli çocukluğunda çok zor günler yaşadığını, bir dönem Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kaldığını anlattı. “Ben çok ağır şeyler yaşamaya başladığımda 7-8 yaşlarındaydım. Annem ben iki yaşımdayken bizi bırakmış. Bir süre Çocuk Esirgeme’de kaldım. O zamanki koşullar şu anki gibi değildi. Tüberküloz olmuşum. 1.5 sene senatoryumda  kaldım. Sabah kalkıyorum yanımda oynadığım çocuk ölmüş. Ne büyük bir travma, zamanla çıkıyor. Hemşireleri anne  olarak görürdüm. O zamanlar hemşire olmak isterdim. Annemle 12 yaşında görüştüm. O zamanlar kızgındım ama şimdi annemle birlikte yaşıyorum. Annem bizim çocuğumuz gibi hayatta her şeyi affetmeyi öğrendim. “diyerek çocukluğundaki travmaları anlattı.



“BURNUMDAN DÖRT KEZ ESTETİK AMELİYAT OLDUM"



Savaş Özbey’in “Hep güzel bir kadın mıydın? Estetik var mı?” sorusu üzerine Tanyeli, “Evet, estetik yaptırdım. Burnumun hikayesi de çok acı, 4 kere yapıldı. Burun deliklerimden akciğerlerim gözüküyor diye kendimle dalga geçerdim.” diyerek samimiyetle cevap verdi.



“DANSÖZ KELİMESİNDEN RAHATSIZ DEĞİLİM" 



Dansa para kazanmak için 15 yaşında başladığını anlatan Tanyeli, ilk zamanlar dansözlük yapmayı çok istememiş. Başka bir işe geçmek için denemeler yapmış. Hatta evinin mobilyalarını ve arabasını satarak kaderini değiştirmek için Amerika’ya bile gitmiş. Amerika’da parasız kaldığı günlerde bile dans etmek yerine çiçek satan Tanyeli, annesi rahatsızlanınca Türkiye’ye ve sahnelere dönmüş. İşini severek yaptığını söyleyen Tanyeli “Dansöz kelimesinden rahatsız değilim. Fransızcada dans eden erkeğe dansör, kadına da dansöz denir. Oryantal ise kelime anlamı olarak bir yaşam biçimidir. Ben dansöz kelimesini kabul ediyorum. Doğrusu bu.” dedi. Esin Övet’in“Gençler bu mesleği yapsın mı?” sorusuna cevap veren Tanyeli  “Bence yapmasınlar. Hiçbir gence bu işi tavsiye etmem özellikle Türkiye koşullarında.” sözleriyle cevap verdi.



“ÜNLÜ OLMAMDA HÜLYA AVŞAR'IN ROLÜ BÜYÜK"



Sahne dünyasına küçük yaşlarda başlayan Tanyeli adının duyulmasında ünlü sanatçı Hülya Avşar’ın rolünün büyük olduğunu da söyledi. 20’li yaşlarında Kahraman Afyonoğlu’nun yönettiği dizide ve Elma Kabare’de sahnelenen bir şovda rol alan Tanyeli “ Gırgıriye’de Şenlik Var” da dans ediyorduk. Hülya Avşar beni görmüş. “Bu kızı kadroma  istiyorum”  demiş. Sahne hayatım, büyük gazino hayatım oradan başladı.” diyerek ünlü sanatçının hayatındaki önemini anlattı.



ASENA İLE KÜSÜM, BARIŞMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"



Dans dünyasında beğendiği isimleri de sayan Tanyeli ünlü oryantal Asena ile konuşmadığını küs olduğunu da itiraf etti. “İlk defa itiraf ediyorum Asena ile küsüm. Beni mahkemeye verdiği için küstüm. Hırsız, uğursuz gibi bana dava açtı, yıllarca psikolojim bozuldu. Barışmayı da düşünmüyorum. Hiç yapmadığım şeylerle ilgili tekrar tekrar dava açması beni üzdü. Artık beni üzen kimseyi tanımıyorum.” diyerek ünlü oryantalle aralarındaki sorunu anlattı.



“PETEK DİNÇÖZ VE CAN TANRIYAR BİRLİKTEYKEN DAHA GÜÇLÜYDÜ" 



Esin Övet’in  Tanyeli’nin isminin Petek Dinçöz ve Can Tanrıyar haberlerinde sosyal medyada sık sık kullanılma nedenini sorması üzerine “Petek uzaktan akrabam. İyi olmasını isterim, kötülüğü beni beslemez. Ağır şeyler yaşadım hastanelere yattım, kimse  yanımda değildi. Hayatımda karışmadığım, sonuna kadar sustuğum ve konuşmak istemediğim durumların içine sokmaya çalışıyorlar. Konuşursam elime bir şey geçmez, onlar üzülür. Allah  ikisinin de yolunu açık etsin. Can Tanrıyar ve Petek Dinçöz’ü uzaktan akrabam gibi değil, bu camiadan biri olarak izliyorum. Onlar birbirlerine çok yakışıyorlar. Birlikteyken daha güçlüler.” diyerek bu konudaki düşüncelerini paylaştı.  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin