Canlı yayında Alevilere kin kustu, hakaret etti, iğrenç sözler sarf etti. Yakup Tilki adındaki şahsa büyük öfke doğdu, #YakupTilkiTutuklansın etiketi açıldı. Yakup Tilki tutuklandı

Sosyal medyada yayılan bir video büyük tepki çekti. Yakup Tilki adındaki bir şahıs, sosyal medyada yaptığı canlı yayında Alevilere yönelik nefret kustu. Çok ağır hakaretler ve küfürler sarf eden Tilki, Alevi vatandaşlara yönelik birbiri ardına iğrenç sözler söyledi. Büyük tepki çeken sözler Twitter'da gündem oldu, tepki gösterenler ise #YakupTilkiTutuklansın etiketi açtılar. Gelen tepkiler üzerine Yakup Tilki gözaltına alındı ve Tilki daha sonra da tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Canlı yayında Alevilere kin kustu, hakaret etti, iğrenç sözler sarf etti. Yakup Tilki adındaki şahsa büyük öfke doğdu, #YakupTilkiTutuklansın etiketi açıldı. Yakup Tilki tutuklandı

Yakup Tilki isimli sosyal medya kullanıcısı kendi hesabından yaptığı paylaşımda Alevilere ağıza alınmayacak küfürler etti. Tilki’ye çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Yakup Tilki sosyal medyada yaptığı canlı yayında Alevilere yönelik ağıza alınmayacak küfürler etti. Alevileri sevmediğini ve kendisini izlememelerini isteyen Tilki Alevilere, “Bunlar kafir’ dedi.

Yakup Tilki’nin Alevilere ettiği küfürlerin ardından sosyal medya kullanıcıları Yakup Tilki Tutuklansın etiketiyle kampanya başlattı. Etiket kısa sürede Twitter'da TT oldu.

 

Gözaltına alındı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve Yakup Tilki'nin gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

Sosyal medya aracı üzerinden yaptığı sözlü paylaşımla Alevi vatandaşlarımıza yönelik aşağılayıcı ve hakaret mahiyetinde sözler sarf eden Şüpheli Y.T. hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etmek" suçundan Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Şüpheli Y.T. bugün emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gerek duyulması halinde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

Canlı yayında Alevilere kin kustu, hakaret etti, iğrenç sözler sarf etti. Yakup Tilki adındaki şahsa büyük öfke doğdu, #YakupTilkiTutuklansın etiketi açıldı. Yakup Tilki tutuklandı - Resim : 2

TUTUKLANDI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatmıştı. Tilki sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

TEPKİLER...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Alevilere yönelik sosyal medyada küfür ve hakaret içerikli ifadeler kullanan kişinin Kocaeli'nin İzmit ilçesinde gözaltına alınmasına ilişkin Twitter'da paylaşım yaptı. Çelik , "Alevi kardeşlerimiz canlarımızdır. Alevi kardeşlerimize çirkin söz söyleyenler, insanlıktan nasibini almamıştır. Alevi kardeşlerimize söylenen her çirkin söz hepimize söylenmiştir. Çirkinliğe karşı beraber mücadele edeceğiz" dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop da, "Alevi kardeşlerimize yönelik hakaret asla kabul edilemez! Yolumuz birdir… Birimizin inancına yönelen gönlümüzü yaralayan kötü sözü her birimize söylenmiş kabul ederiz. Bu menfur saldırıyı gerçekleştiren şahısla ilgili olarak şüphesiz hukukun gereği yapılacaktır" dedi.

Etiketler aleviler alevi twitter
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin