Canlı yayına yoksulluk sınırı tartışması damgasını vurdu. Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim: İstanbul'da asgari ücret alan yok

Canlı yayında yoksulluk sınırı tartışması yaşandı.  Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim İstanbul'da asgari ücretle geçinen insanların olmadığını söyledi. CHP'li Gülay Yedekci, "Türkiye'de nüfusun yüzde 57'si asgari ücretle geçiniyor" karşılığını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Canlı yayına yoksulluk sınırı tartışması damgasını vurdu. Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim: İstanbul'da asgari ücret alan yok

Habertürk kanalında Olaylar ve Görüşler programına katılan Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim, İstanbul'da asgari ücretle çalışan olmadığını savundu.

Ekonomik kriz tartışması sırasında asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu söyleyen CHP'li Gülay Yedekci, "4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı 24 bin 185 bin lira. Bakın yoksulluk demiyorum açlık sınırı 7 bin 425 lira ve asgari ücret 5 bin 500 lira" dedi.

Yedekci'ye karşı çıkan Erim, "Ben artık bu rakamların ne olduğunu anlatmaktan bıktım. Hanımefendi İstanbul'da artık asgari ücret alan yok, bunu anlayın" ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL'DA İNSANLAR 5 BİN 500 ALIYOR DEMEYİN'

Yedekci'nin "Türkiye'de nüfusun yüzde 57'si asgari ücretle geçiniyor. Dalga mı geçiyorsunuz siz?" Bunun üzerine Onur Erim, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de ekonomik problem var doğru, Türkiye'de insanların alım gücü düştü evet doğru. Ama bana İstanbul'da insanlar 5 bin 500 lira alıyorlar demeyin, bu külliyen yalan, bu kuyruklu yalan."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin