Canlandıranlar Festivali başlıyor

İstanbul Modern Sinema, Canlandıranlar Derneği ve Puruli Kültür Sanat işbirliğiyle düzenlenecek Canlandıranlar Festivali’nin ilkine ev sahipliği yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Canlandıranlar Festivali başlıyor

Festivalin ilk konuğu, Star Wars serisindeki “ışın kılıcı”nın yaratıcısı, “The Transformers: The Movie” ve “Empress Chung” filmlerinin yönetmeni, The Simpsons Movie’nin yapımcısı Nelson Shin. Festivalde Shin’in yönettiği İmparatoriçe Chung ve Tranformers isimli filmleriyle birlikte, kariyerinin ilk yıllarında animatör olarak çalıştığı “Pembe Panter Kısaları”ndan özel bir seçki de gösterilecek. Nelson Shin, 25 Nisan Perşembe günü saat 19:00’da İstanbul Modern Sinema’da bir söyleşi gerçekleştirecek.



Ayrıca, 58 ülkeden canlandırma sanatçılarının üye olduğu uluslararası canlandırma ağı ASIFA (Uluslararası Canlandırma Film Derneği) tarafından hazırlanan “ASIFA’nın En İyileri” ve Shin’in son iki yılda yapılmış Güney Kore filmleri arasından seçtiği canlandırmaların yer aldığı “ASIFA Kore Seçkisi” de festivalde izlenebilecek. Ulusal ve uluslararası festivallerde 30’dan fazla ödül toplayan Canlandıranlar Yetenek Kampı Filmleri, Türkiye’de canlandırma tarihine toplu bir bakış niteliği taşıyan Türkiye’den Canlandırmalar, John Halas Seçkisi ve Bordoseçkisi başlıkları altında pek çok canlandırma film de festival programında yer alıyor.



Nâzım Hikmet’in (1902-1963) şiirin yanı sıra bir dönem takma isimler kullanarak Yeşilçam sineması için senaryolar yazdığı, filmlere katkıda bulunduğu bilinmektedir. Hayatının son yıllarında, SSCB’de yaşarken senaryosunu yazdığı ve üretim sürecine dahil olduğu kısa canlandırma filmler, 50 yılın ardından, şairin 111. doğum ve 50. ölüm yıldönümü olan 2013 yılında M. Melih Güneş’in araştırması sonucu gün yüzüne çıktı. Programda Nazım Hikmet’in Hanene Huzur Dolsun ve Sevdalı Bulut adlı yapıtlarından canlandırmalar yer alacak. Cumartesi günü gösterim öncesinde Melih Güneş’in ve Tan Oral’ın da katılacağı bir sunum gerçekleşecek.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin