Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'a Erkan Baş konuk oldu. İşte Baş'a göre Türkiye'nin en önemli 3 sorunu... İşte TİP'in Cumhurbaşkanlığı seçimi stratejisi

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'a bu hafta Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş konuk oldu. Işık, Baş'a Türkiye'nin en önemli 3 sorununu sordu. Baş, "Türkiye’nin en büyük sorunu; gençlerin hayal kuramaz hale gelmesi." ifadelerini kullandı. Türkiye'deki solun gücüne dair Baş, "Türkiye’den “Sol”u çıkart sinema, sanat, televizyon, edebiyat hiçbir şey kalmaz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'a Erkan Baş konuk oldu. İşte Baş'a göre Türkiye'nin en önemli 3 sorunu... İşte TİP'in Cumhurbaşkanlığı seçimi stratejisi

tv100'de yayımlanan Candaş Tolga Işık Az Önce Konuştum programının konuğu Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş oldu.

Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Erkan Baş, "Türkiye’nin en genç partisiyiz, üyelerimiz siyasette yeni insanlardan oluşuyor. Alışılmış siyaset kalıpların dışında bir davranış biçimimiz var. Başkalarının söyleyemeyeceği şeyleri söyleyebilecek kuvvetli fikirlerimiz var" dedi.

Candaş Tolga Işık'ın, "Sizce Türkiye'nin en büyük 3 sorunu ne?" sorusuna yanıt veren Erkan Baş, "Ekonomi ve tek adam rejimi bir sorun ancak bence en büyük sorun, gençliğin hayallerinin olmaması. Üniversitede yaptığım çalışmada öğrencilerin hayalinin olmamasını görmek beni çok üzdü" dedi.

"En temel yanlışımız..."

Erkan Baş'ın açıklamalarında öne çıkan satır başları şöyle:

"TİP’in iktidar olması denilen şey aslında bugün halkın dışarıya itilen en geniş kesimlerinin örgütlenmesi demektir. En temel yanlışımız hep birinin bizi kurtarmasını bekledik. TİP, bu algıyı yıkmak için uğraşıyor.

TİP'in Cumhurbaşkanı adayı kim?

Açıklamalarına devam eden Baş, "Millet İttifakı ile neyin gitmesi konusunda anlaşıyoruz ama neyin gelmesi konusunda anlaşamıyoruz. Eğer Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir yanlışa düşmezlerse, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak değil de çöpe atacak bir adayla çıkarlarsa biz desteklemek istiyoruz. Halkın en geniş kesimlerini karşılayabilecek bir adaya gözümüz kapalı, görüşmeden dahi destek veririz" ifadelerini kullandı.

2018 yılında muhalefetin yaptığı hataya değinen Baş, "2018 seçimlerinde ne kadar çok muhalefet aday çıkarırsa vatandaş o kadar çok sahaya gider, ikinci tura kalana hepimiz veririz. Adaylar karşıdaki gerçek rakibi unuttu ikinci tura kalmak için birbiriyle yarıştılar" dedi.

Annesi ile yaşadığı siyasi tartışmalara değinen Baş, "Annem bile oyları bölmeyin diyor" ifadelerini kullandı, şöyle devam etti:

Biz AK Parti’ye karşı mücadeleyi sekteye uğratacak hiçbir şey yapmayız. Bu 20 yılın hesabını soracak bir kuvveti yaratamazsak, 10 yıl sonra AK Parti yerine BKP gelir. O yüzden biz asla oy bölmeyeceğiz.

Baş, "Bizim, ittifak görüşmelerinden önceydi. ‘Kurtuluş ve kuruluş programı’ çıkartmıştık. Bunu CHP’yi temsil eden Kemal Kılıçdaroğlu’na da verdik fikirlerimizi paylaştık. Onların değerlendirmelerini dinledik. Sonuçta birlikte bir ittifak içerisinde olamayacağımızda anlaştık." ifadelerini kullandı.

Lise yıllarında sosyalizmle tanıştığını söyleyen Baş, "Lise yıllarımdan bu yana esas olarak aynı çizgide örgütlü mücadeleye devam ediyorum. Ancak böyle bu memleketin düzeltilebileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Sembol belirliyorsunuz kendinize"

Ben bayrağın, dinin, Atatürk’ün arkasına saklanarak siyaset yapmıyorum. Bizim için Atatürk yakın tarihte en büyük devrimi gerçekleştirmiş lider. Türkiye’de bir sembol belirliyorsunuz kendinize. Onun arkasına geçip o fikirlere aykırı hareketlerde bulunabiliyorsunuz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin