Canan Tan'a "en çok okunan yazar" ödülü

Ünlü yazar okurlar tarafından ödüllendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Canan Tan'a "en çok okunan yazar" ödülü

Son olarak "Hasret" adını verdiği romanını piyasaya çıkaran Canan Tan, "İzmir Balçova Kaymakamlığı İl Halk Kütüphanesi" tarafından en çok okunan yazar ödülüne layık görüldü.



Canan Tan, Kaya Thermal İzmir’de düzenlenen törende ödülünü Kaymakam Ahmet Beyoğlu'nun elinden aldı. Ahmet Beyoğlu yaptığı konuşmada 10 bin kitap bulunan kütüphanede en çok Canan Tan'ın kitaplarının okunduğunu belirtti ve “Kimyagerler, eczacılar, kimyasallarla insanları tedavi ederken siz kelimelerden üretilmiş edebi metinlerle okurlarınıza güzel dünyalar sundunuz. 2003’te yazdığınız Piraye hala güncelliğini yitirmedi. Hasret de yoğun ilgi görüyor. Sizi bir kez daha kutluyoruz. Sayenizde okumaktan uzaklaşmış çok sayıda kişi tekrar kitap okuru oldu” dedi.



Ödüllülerin bir yazar olarak kendisi için önemli olduğunu belirten Canan Tan ise; "Kitabın çok satıyor olması beni hiç ilgilendirmiyor, parayla pulla ilgim yok. Okunması, çok okunması benim için daha önemli. İnsanların sıcak ilgisini her yerde görüp yaşıyorum. Benim gizli okurlarım çok. Sayıya döküldüğü zaman ortaya çıkmaz. Bana korsanların kraliçesi diyorlar. Kitap fuarından kitap alan insanların bir kısmının kitabı okuduğundan emin olamıyorum ama kütüphaneden alınan kitabın mutlaka okunduğunu biliyorum. Öğrenciliğimde de, kütüphaneye girip çıkmayı çok severdim. Bir avuç kütüphane gönüllüsüsünüz. Nereden okursanız okuyun, korsan olmamak kaydıyla devam edin. Çünkü, kitap barıştır. Kitap mutluluktur, keyiftir ve insanlara çok farklı bakış açısı getirir" dedi. (DHA)




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin