Canan Karatay'dan Ramazan'da oruç tutacaklara kritik uyarılar. Oruç tutarken; iftarda ve sahurda ne yemek gerekiyor? Canan Karatay, 'Sakın yapmayın' diyerek uyardı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın takvimine göre ramazan ayı 2 Nisan'da başlayacak. 2 Nisan gecesi sahur yapacak ve 3 Nisan günü yılın ilk orucunu tutacak. Kalp ve İç Hastalıkları profesörü Canan Karatay’dan Ramazan ayında oruç tutacaklar için sahur ve iftarda yemeleri gereken besinler konusunda uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Canan Karatay'dan Ramazan'da oruç tutacaklara kritik uyarılar. Oruç tutarken; iftarda ve sahurda ne yemek gerekiyor? Canan Karatay, 'Sakın yapmayın' diyerek uyardı

Canan Karatay yaklaşan ramazan ayı öncesinde oruç tutacak olan kişilere uyarılarda bulundu. Su içmenin önemine dikkat çeken Karatay sahurunda mutlaka yapılmasını söyledi.

"SU İÇMEYE VE SAHURA KALKMAYA DİKKAT EDİN"

Sahurda ve iftarda tüketilmesi gereken besinlere dikkat çeken Canan Karatay, protein ağırlıklı beslenilmesi gerektiğinin altını çizdi. Karatay protein olarak da yumurta, peynir ve yoğurdu önerdi.

"İFTARINIZI BİR BARDAK SU İLE AÇIN"

Orucun mutlaka 1 bardak su ile açılması gerektiğini belirten Canan Karatay şunları söyledi:

"Uykudan uyandığımız zaman ılık bir bardak su içmemiz gerektiği gibi, orucumuzu da ılık suyla açmalıyız. Çorba da sulu olduğu için rahatlıkla içilebilir. Ancak hazır çorbadan uzak durulmalı. Evde pişirilmiş tarhana, mercimek, ezogelin, yoğurt çorbası, her türlü sebze çorbası veya yuvalama gibi çorbalar olabilir. Zeytinyağlı, naneli bir kase cacık iç ferahlatır. Uzun süre boş kalan midemizi korumak için, suyun da çorbanın da ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamasına dikkat etmeliyiz."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin