Canan Karatay: Okul kantinleri kaldırılsın

BloombergHT ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Aslı Şafak'la İşin Aslı programına dün akşam Prof. Dr. Canan Karatay konuk oldu.

Google Haberlere Abone ol
Canan Karatay: Okul kantinleri kaldırılsın

Aslı Şafak'ın sorularına kendine has uslubuyla cevap veren Canan Karatay Şafak'ın "Burçlarla ilgilenir misiniz? Burcunuz ne?" sorusuna "burçları okurum burcum Balık" cevabını verdi.



KOLEJENLERİN HİÇ BİRİ YARARLI DEĞİL 



Şafak, "Kolejenlerle ilgili ne söylersiniz hocam, bunlar yararlı mı?" 



Hiç biri yararlı değil. Esas kolejini yumurtadan kemik suyundan alacaksınız. Bol bol için. Hepsi endüstrinin yaptığı , hanımların zayıf yönlerini kullanmak için yapılan işler. Kolejen dediğin bir proteindir. Yaşlanınca azalır. Saklıklı beslenirseniz bir şey olmaz. Balonla şişirilmiş gibi dolaşamazsınız. Maalesef en genç kızlara bunu yapıyorlar. Kanmasınla. Bütün bunlar neden? İnsanları robotlaştırıyorlar. Önce beyni bozuyorlar. Tereyağı ve proteyn mutlaka vücuda girecek, yumurta vücuda girecek ki uzaktan kumandayla sizi kontrol edemesinler. Ülkemizde D Vitamini, iyot çok düşük düşük olanların takviye alması lazım. kilo alacacağım diye yağ yemiyorsunuz. Yağ kilo aldırmaz. Senelerce sağlıklı yağ yasaklandı. Gözleri görmesin diye. 30 yaşındaki çocuklar kısır... Zayıf olmak sağlıklı olmak değildir. En doğalını yiyin. 



KANTİNLER OKULLARDAN KALDIRILSIN



Anneler babalar çok uyanık olsun. Okullar da çok uyanık olsun. Yavaş yavaş okullardaki kantinlerde sağlıklı gıdalar bulundurulmaya başlandı. Şekerli gazlı içecekler çok tehlikeli olduğu için kantinlerde bu yapılmıyor. Ben okullardan kantinlerin kaldırılmasını öneriyorum. Kantinler kar için oradalar, çocukların sağlığını düşündüğü için değil. Sabah kahvaltısını okul hazırlayabilir en sağlıklı gıdalarla. Yumurtayla terayağıyla cin gibi çocuklar olur. Ama çocukların cin gibi olmasını da öğretmenler istemiyor. Çünkü kontrol edemiyorlar. Hiperaktivite yapan çocukları bu yapay şekerler. Konsantrasyon bozukluğu yapan bu şekerler. Yaramaz çocuk olmaz. Çocuklar zaten yaramaz olmak, hareketli olmak mecburiyetinde. Bugün 12 yaşındaki çocuklara antidepresan veriliyor. Çünkü öğretmenler bu çocuk çok yaramaz diyor aileler de çocukları psikiyatriste götürüyor onlar da antidepresan veriyor. Çocuklara ne verirsen çocuklar odur. Çocuklara elma şekeri verirseniz çocuklar hiperaktif olur. 

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin