Canan Karatay büyük sırrını canlı yayında ağzından kaçırdı. Limonlu suyun sırrı ortaya çıktı

Limonlu su içmekle ilgili kafaları karıştıran açıklamalar yapılıyor. Kimi limonlu suyun zararlarını anlatırken, kimisi de inanılmaz bir faydasının olduğunu diye getiriyor. İşte bununla ilgili Canan Karatay'dan ezber bozacak limonlu su çıkışı geldi. Canan Karatay, limonlu suyun sırrını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Canan Karatay büyük sırrını canlı yayında ağzından kaçırdı. Limonlu suyun sırrı ortaya çıktı

Limonlu suyun, sindirimi iyileştirmek ve enerjiyi yükseltmek gibi çeşitli yararları olduğu biliniyor. Bu içeceğin kilo vermeye de yardımcı olduğu söyleniyor. Peki gerçekten böyle bir etkisi var mı?

Limonlu suyun faydaları arasında tok tutucu özelliği de vardır. Limonlu su tansiyon problemi için de çözüme ulaşmada destekleyicidir. Pektin liflere sahip limon, gün boyunca tokluk hissi verir. Böylece zayıflamada size kolaylık sağlar.

Limon suyunun içerdiği asitler nedeniyle böbrek taşlarını önlemede etkili olabileceğini gösteriyor. 

Türk hekim, kalp ve iç hastalıkları profesörü olarak bilinen Canan Karatay alternatif tıp bilgisi ile hafızalara kazındı. Türkiye'nin önde gelen isimlerinden olan Karatay'ın o açıklaması.

İşte Canan Karatay'ın anlatımıyla limon suyu hakkında herkesi çok şaşırtacak bilgiler. 

Son zamanlarda yapılan çalışmalar özellikle de zayıflamak isteyen kimselerin sabahları limonlu su içmeleri gerektiğini söylüyor. Çocukluğundan bu yana limonlu içmeyi adet haline getiren Canan Karatay, limonlu suyun sırrını açıkladı.

Bağırsakların aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olarak sindirimi rahatlatan limonlu su detoksu, düzenli tüketildiğinde yağları çatır çatır yakmaktadır. Gün içerisinde tuvalete sık çıkamayan kimselerin sabah aç karna tüketmeleri ile direkt olarak tuvalete çıkabileceği limonlu su karışımı ile kilo vermek için vücutta biriken ödemler idrar yoluyla dışarı atılır.
Metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasına yarayan limon suyu, yağ yakıcı etkisiyle kısa zamanda fazlalık yağlarınızdan kurtulmaya yardımcı olur. Zayıflama ve sağlıklı beslenmeye dair açıklamaları ile gündeme gelen Canan Karatay, katıldığı bir programda devamlı limonlu su içmesi gözleri üzerine topladı. Limonlu suyun sağlık açısından da çok faydalı olduğunu maddeler halinde sıraladı.

Medicalpark'ın sitesinde yer alan bilgilere göre limonlu suyun faydaları ve kimlerin kullanacağı şu şekilde sıralandı...

Limonlu suyu içmenin faydaları nelerdir?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan limonun faydaları cilt sağlığından böbrek sağlığına kadar oldukça fazladır.

Düzenli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.
İçerdiği C vitamini ile bağışıklığı destekler. Soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonlarında tedaviye ek olarak kullanılabilir.
Limon suyu içerdiği sitrat nedeniyle böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Böbrek sağlığını destekler.
Demir emilimini artırarak aneminin önlenmesine yardımcı olur.
Kolajen sentezini desteklediği için cilt sağlığına faydalıdır.
Vücuttan toksinlerin ve ödemin atılmasına yardımcı olur.
Sindirim sisteminin düzeltilmesine yardımcı olur.
Karaciğer fonksiyonlarının çalışması için destek verir.
Su tüketimini kolaylaştırır.
Kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde rol oynar.
Limon Suyunun Besin Değeri Nedir?

Limonlu su içmek zayflatır mı? Yağ yakar mı?

Kalıcı kilo vermenin tek çözümü yağ kaybı sağlamaktır. Bu yüzden kilo verme ihtiyacı hisseden herkes yağdan kilo vermenin yöntemlerini araştırır. Limonlu suyun yağ yaktığı söylentileri maalesef doğru değildir. Limonlu su doğrudan yağ yakmaz. Kilo vermeyi destekler. Sizi diyete motive edebilir. Sindirim sorunlarına iyi gelir. Ama doğrudan yağ yakması mümkün değildir. Sağlıklı beslenmeye ek olarak tüketilebilir. Yağ yakmanın formülü ise enerji açığı oluşturmaktan geçer. Yani gün içinde harcadığınız kalori aldığınız kaloriden fazla olmalıdır. Bunun için dengeli ve sağlıklı bir beslenme programına, daha fazla kalori harcamaya, düzenli uyku gibi etkenlere ihtiyaç duyulabilir. Sağlıklı bir beslenme programı ve kalıcı kilo vermek için diyetisyeninizden destek alabilirsiniz.

Canan Karatay büyük sırrını canlı yayında ağzından kaçırdı. Limonlu suyun sırrı ortaya çıktı

Ne zaman içilmeli?

Sabah aç karnına limonlu su içmek güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Sabahları limonlu su içmek sindirim sistemini destekleyerek kabızlığın önlenmesinde rol oynar. Yemeklerden önce veya sabah saatlerinde içilen limonlu su ağız içindeki bakterileri parçalayarak diş sağlığına katkıda bulunur. Burada herhangi bir mide rahatsızlığının olmamasına dikkat etmek gerekir. Limon veya limon suyu aç karnına tüketildiğinde mide rahatsızlıklarını tetikleyebilir.

Gece uyumadan önce bir bardak su kalp krizini önler

Gece uyumadan önce içilen 1 bardak su kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltır. Suyunuza limonu da eklediğinizde limonlu su boğaz ağrılarının hafifletilmesine iyi gelebilir. Solunum yolu enfeksiyonlarında tedaviye destek olarak kullanılabilir.

Peki limonlu su nasıl yapılır?

Bir miktar su içine limonları dilimleyerek ve bazılarını limonların sıkarak ekleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak bir kaç dal maydanoz ve bir salatalık ekleyebilirsiniz. Maydanoz ve salatalık ödem atmanızı hızlandırır. Çubuk tarçın eklediğinizde de kan şekeriniz regüle edilir ve tok hissetmenize yardımcı olur. Ekleyeceğiniz bir kaç tutam nane hoş koku ve tat katacaktır. Bir parça kök zencefil ekleyerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin