Canan Kaftancıoğlu'ndan Muharrem İnce tartışmasına cevap: Onun yüzünden kalmasını istemiyorsanız kalmayacak şekilde oy verirseniz

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili tartışmalara cevap verdi. Kaftancıoğlu, seçimlerin İnce yüzünde ikinci tura kalacağı tartışmasını doğru bulmadığını vurguladı, "Onun yüzünden kalmasını istemiyorsanız kalmayacak şekilde oy verirseniz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Canan Kaftancıoğlu'ndan Muharrem İnce tartışmasına cevap: Onun yüzünden kalmasını istemiyorsanız kalmayacak şekilde oy verirseniz

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Seçimlerin ilk turda biteceğini düşündüğünü dile getiren Kaftancıoğlu cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili tartışmalara da yanıt verdi.

Kaftancıoğlu'nun açıklamaları şöyle; 

Şu anda başka bir siyasi partinin genel başkanının iddiaları üzerinden, sizin iddianız üzerinden bağımsız yorum yapmayı doğru bulmam. Seçim birinci turda biter, onu söyleyeyim. Bir siyasi parti ne kadar oy alıp, almayacağıyla ilgili anketler fikir verir. Sizlerin iddiaları kıymetlidir. Buna karar verecek olan seçmendir. 14 Mayıs akşamı hepimiz göreceğiz.

Muharrem Bey, Cumhurbaşkanı adayımızdı. Ben bizzat o dönemde il başkanıydım, sürecin içindeydim. CHP örgütleri bugünkü gibi destek verdiler. Partinin ve Muharrem Bey'in eksik olduğu olmuştur. Şunu da doğru bulmuyorum; Muharrem Bey ya da Memleket Partisi'ne 'senin yüzünden ikinci tura kalacak' vs. Bir siyasi parti seçime girer. Onun yüzünden kalmasını istemiyorsanız kalmayacak şekilde oy verirseniz. Seçimlerin sonucunu seçmen belirler.

"ÜZERİMİZE DÜŞENLERİ EKSİKSİZ YAPARSAK SEÇİM İLK TURDA BİTER"

Demokrasi tesis edildiğinde kişiler değil; fikirler üzerinden vatandaşa hizmet için rakebetin koşulları oluştuğunda ismi geçen kişilere nasıl muhalefet edilir, halk tercihini nasıl yapar o gün onları hep birlikte konuşuruz.

Benim demokrasi anlayışım, normalde milletvekillerine doğru olan vatandaşa hizmet edecek mileltvekilini milletin seçmesi. Ön seçim ya da daha geniş yöntemle. Toplumsal gerçeklikte demokrasi yokken. Milletvekillerini, belediye başkanlarını liderler belirliyorken, bunları değiştirmeden 'listelerde niye o var, bu var' demenin anlamı yok. Örgütlü mücadele olur. Vatandaş bunun parçası olduğunda vatandaşın tercihlerini görmeye başlarız. CHP örgütlerinde şunu net görüyorum; bu kadar antidemokratik süreçlerin zorunlu halde bize yaşatılmasına rağmen CHP örgütleri demokrasiyi, örgütlü mücadeleyi kendi içinde her geçen gün geliştirerek ilerliyor. 25 günde hepimiz üzerimize düşen sorumluluklarını eksiksiz yaptığımızda seçim ilk turda biter diyorum.

"SİYASİ YASAKLI OLMASAYDIM BİLE ADAY OLMAYACAKTIM"

Ben siyasi yasaklı olmasam bile bugüne kadar bulunduğum hiçbir yere tercih edilerek gitmedim. Örgütlü mücadelelerdeki seçimlere inandım. Bugünlerde milletvekili tercihlerim genel merkezle yapıldı. Zaten siyasi yasaklı olmasam bile aday olmayacaktım. Seçmen lütfen sandığa gitsin. Hangi partiye verdiğinin hiçbir önemi yok. Ahlaklı, adaletli kimin olduğunu düşünüyorsa, kul hakkını kim yemiyor diye düşünüyorsa ona oy versin. Seçmen ve özellikle genç seçmenler lütfen yarına dair sözü olanlara baksınlar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin