Canan Kaftancıoğlu'ndan basın açıklaması. Okullar üzerinden rant elde etmeye çalışıyorlar. İBB engelleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da yıkılan ve tadilatları tamamlanmadığı için yeni eğitim yılına hazır olmayan okulları konu alan ilgili basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Canan Kaftancıoğlu'ndan basın açıklaması. Okullar üzerinden rant elde etmeye çalışıyorlar. İBB engelleniyor

Gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında eğitimde yaşanan sorunların İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin engellenmesinden kaynaklandığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu,

 "Siyasetin görevi boş işlerle uğraşmak değil, vatandaşın gerçek sorunlarını çözmektir. Biz diyoruz ki sadece İstanbul'da değil bütün Türkiye'de eğitim sorunu çözülecek." dedi. 

Kaftancıoğlu'nun açıklamaları şöyle:

İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızın eğitim sorunlarını her yıl takip ediyoruz. Bu dönem kapılarını çaldığımız vatandaşlarımızın birincil gündemi çocuklarının eğitimi. Fırsat eşitliği zaten yok. Çocuklarını eğitime gönderirken onların eğitim masraflarını karşılamadaki zorlukları. Yeni eğitim öğretime geçerken bunu tekrar paylaşalım istedik. 

"SİYASETİN GÖREVİ BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAK DEĞİL, VATANDAŞIN GERÇEK SORUNLARINI ÇÖZMEKTİR"

Geliyoruz bugüne. Yine bugün Eyüp'te yıkılan ve bu yıl eğitim öğretim dönemine yetiştirilmek üzere ihalesi yapılan ve inşaatı başlanılan bir eğitim kurumunun önündeyiz. Çocuklarımız bu eğitim döneminde bu okula gitmesi gerekiyorken, çocuklarımız bu okula değil çevredeki okullara gönderilmek ve 60-70 kişilik okullarda eğitim görmek zorundalar. Siyasetin görevi boş işlerle uğraşmak değil, vatandaşın gerçek sorunlarını çözmektir. Biz diyoruz ki sadece İstanbul'da değil bütün Türkiye'de eğitim sorunu çözülecek. 

Şu dakika itibarıyla İstanbul'da 71 tane okul 2019 yılından itibaren yıkılmış, bir kısmı tadilata başlamış, 2020'de teslim edilecek denilmiş edilmemiş. 2021'de teslim edilecek denilmiş ama başlamamış eğitime. Yeni eğitim yılına girerken 42 tane okul yapılmamış ve bu okullarda nakil giden öğrencilerin tamamı çevre ilçelere eğitim görmek üzere gitmek zorunda. 

"İBB ENGELLENİYOR"
Siyasetin görevi vatandaşın sorununu çözmek. Vatandaşın sorununu çözmedikleri gibi İBB'nin eğitime verdiği desteği de engelleyen bir anlayış var. Örneğin Büyükçekmece ilçemizde yıkılan okulun bahçesine prefabrik okul yapılıyor. Belediyemiz "bize yer gösterin okul yapalım" diyor ama belediyemize okul yapılması için herhangi bir yer gösterilmiyor. Kağıthane ilçemizde tadilat yapacağız diye bir okul yıkılıyor. Yeniden yapmalarını bir kenara bırakın, ne zaman yapılacağı belli olmaz şekilde Kağıthane Belediyesi'ne tahsis ediliyor. Okullar yapılmadığı gibi bu işler üzerinden elde edilmeye çalışılan bir rant var. 

İBB, şu ana kadar İstanbul'da 146 tane okuldan gelen talepleri karşıladı. Yarattığı kaynakla milyonlarca liralık bir bütçe ayırarak iktidarın yapmadığı, Eğitim Bakanının görmediği okullara hem öğrencilerimiz daha iyi eğitim görsün hem de çalışan öğretmenler müdürler daha iyi hizmet versin diye okullarımıza milyonlarca liralık kaynak aktarımında bulunuyorlar. 

CHP olarak iktidar değişinceye kadar örgütlerimiz aracılığıyla vatandaşlarımızın yanında olacağız. İktidar değiştiğinde herkesin eşit bir şekilde çocuklarımızın eğitime ulaşmasının yolunu açacağız. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin