Çanakkale'deki yangında son durum ne? Yüzlerce hektarlık alan küle döndü. Onlarca kişi etkilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yangının yayılmasının durdurulduğunu söyledi

Çanakkale'de başlayan orman yangını hala devam ediyor. Yangın nedeniyle 9 köy ile Sarıcaeli köyündeki yaşlı bakım evinde kalan insanlar tahliye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yangının yayılmasının durdurulduğunu söyledi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının etkisi altında bulunan 1500 hektarlık alan üzerindeki ilerlemeyi durdurduklarını açıkladı. Eceabat yangınıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale'deki yangında son durum ne? Yüzlerce hektarlık alan küle döndü. Onlarca kişi etkilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yangının yayılmasının durdurulduğunu söyledi

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve diğer kurumların araçlarıyla müdahale edilmeye başlandı. 

Yangın 15 kilometrelik bir hatta etkili olurken, yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladı.

Çanakkale'deki yangında son durum ne? Yüzlerce hektarlık alan küle döndü. Onlarca kişi etkilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yangının yayılmasının durdurulduğunu söyledi

Havadan uçak ve helikopterlerin de destek verdiği yangının kent merkezine yakın noktada etkili olması üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi.

Gün boyu devam eden müdahalelere rağmen rüzgarın hızının saatte 70 kilometreye ulaşması, ekiplerin müdahalesini güçleştirdi.

Akşam saatlerinde rüzgarın hızının düşmesi ile ekipler, yangının ilerlediği noktalarda set oluşturarak yayılımını engellemek için çalışmalarını sürdürdü

Çanakkale'deki yangında son durum ne? Yüzlerce hektarlık alan küle döndü. Onlarca kişi etkilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yangının yayılmasının durdurulduğunu söyledi - Resim : 3

4 gece görüşlü helikopter yangına müdahalesini sürdürürken, havanın aydınlanması ile diğer helikopterler de müdahale için harekete geçti.

9 KÖY VE 1 YAŞLI BAKIM EVİ TAHLİYE EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş'in çalışmaları yerinde koordine ettiği yangında gece boyu devam eden çalışmalar sırasında yerleşim alanlarını tehdit eden yangın nedeniyle bölgedeki 9 köy tahliye edildi.

Çanakkale'deki yangında son durum ne? Yüzlerce hektarlık alan küle döndü. Onlarca kişi etkilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yangının yayılmasının durdurulduğunu söyledi - Resim : 4

9 köydeki 337 hanenin boşaltılması ile buralarda yaşayan 1251 kişi de kentteki çeşitli kamu kurumlarının misafirhaneleri ile KYK yurtlarına yerleştirildi.

Yangının tehdit ettiği bir başka nokta olan Sarıcaeli köyündeki yaşlı bakım evi de ekipler tarafından boşaltıldı.

Merkezde kalan 72 yaşlı da tahliye edilerek Terzioğlu Kredi Yurtlar Kurumu Misafirhanesi'ne yerleştirildi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale'deki yangın hakkında, ' Hızı 70 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar işimizi zorlaştırsa da yayılması durduruldu. Can kaybına yol açmaması için tüm tedbirler alındı. İnşallah kısa sürede kontrol altına alacağız. Yangınların yüzde 90'ından fazlası insan kaynaklı sebeplerle çıkıyor. Tüm vatandaşlarımı daha dikkatli olmaya çağırıyorum.' dedi.

Çanakkale'deki yangında son durum ne? Yüzlerce hektarlık alan küle döndü. Onlarca kişi etkilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yangının yayılmasının durdurulduğunu söyledi - Resim : 5

AĞAÇLAR KÜLE DÖNDÜ

Yangına müdahalenin devam ettiği kentte, söndürme çalışmalarının tamamlandığı bazı noktalardaki ağaçlar küle döndü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgelerde yangının ardından yüzlerce ağacın yanmasıyla bölgenin yeşil rengi griye döndüğü görüldü. Bu bölgelerde ise helikopter ve uçaklarla soğutma çalışmaları sürüyor.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Eceabat'ta çıkan yangınla olayla ilgili yürütülen soruşturmada yangına, etrafı çitle çevrilen tarlaya demir kapı monte edilmesi sırasında kaynak yapılırken sıçrayan kıvılcımın yol açtığı tespit edildi.

Yangını çıkardığı iddiasıyla gözaltına alınan tarla sahibinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

EKİPLER GECE BOYU ÇALIŞTI

Çanakkale'de büyük tedirginliğe yol açan yangının söndürülmesi için ekipler gece boyu aralıksız çalıştı.

4 helikopterin havadan destek verdiği ekipler iş makineleriyle sabahın ilk ışıklarına kadar yangının etkili olduğu noktalarda alevleri söndürebilmek için çaba gösterdi.

Çanakkale'deki yangında son durum ne? Yüzlerce hektarlık alan küle döndü. Onlarca kişi etkilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yangının yayılmasının durdurulduğunu söyledi - Resim : 6

Ekiplerin yoğun müdahalesinin ardından Mehmet Akif Devlet Hastanesi yakınlarındaki ormanda alevler söndürülerek, yangının hastane ve yerleşim alanlarına sıçraması engellendi.

YERLİKAYA: 97 KİŞİ YANGINDAN ETKİLENDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale'deki orman yangınında 97 kişinin dumandan etkilendiğini, 37 vatandaşın tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çanakkale'deki orman yangınına müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

 YER YER YANGINLAR SÜRÜYOR

15 kilometrelik bir hatta etkili olan yangına dünden bu yana devam eden müdahaleler olumlu sonuç verdi.

Birçok noktada yangının söndürüldüğü ve soğutma çalışmaları yapıldığı görülürken, bazı alanlarda ise ekipler halen alevlerin önüne geçebilmek için müdahalesini yoğun şekilde devam ettiriyor.

 

Kaynak: AA-DHA
Etiketler yangın orman
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin