Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü. Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP lideri Kılıçdaoğlu ve Bahçeli'den mesaj var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolasıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, "Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan ettiği büyük ve tarihi bir kahramanlık destanıdır." ifadelerini kullandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da "Tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum." ifadelerine yer verdi. MHP lideri Devlet Bahçeli de yazılı açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü. Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP lideri Kılıçdaoğlu ve Bahçeli'den mesaj var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan ettiği büyük ve tarihi bir kahramanlık destanı olduğunu ifade etti.

'Asla vazgeçmeyeceğiz'

"Bugün biz de ülkemiz ve milletimiz için Çanakkale Zaferinde ortaya koyduğumuz ruh ve iradeyle çalışıyor, her türlü zorluğu birlik ve beraberlikle aşabileceğimize olan inançla mücadelemizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Büyük bir kahramanlıkla, cesaretle yazılan şanlı tarihimize sahip çıkacak, Çanakkale ruhunu canlı ve diri tutmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bize bu vatanı emanet eden şehitlerimize, gazilerimize şükran borcumuzu ödemek, vatanımızı ve bayrağımızı her koşulda müdafaa etmek için dün olduğu gibi bugün de yarın da mücadeleden bir an olsun geri durmayacağız. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."

Kılıçdaroğlu'nun mesajı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Özgürlük ve bağımsızlığımızın büyük destanı 18 Mart Çanakkale Zaferi'mizin 108. yılı kutlu olsun. Bu emsalsiz destanı yaratan başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum." ifadelerine yer verdi.

Paylaşımda, Çanakkale Deniz Zaferi'nin anlam ve önemini içeren video da yer aldı.

Bahçeli'nin açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli de yazılı açıklama yaptı.

Tarihi bilmeden bugünü anlamaya, gelecek üzerinde isabetle düşünmeye imkan bulunmadığına işaret eden Bahçeli, bugünü anlamak için Çanakkale'ye, Çanakkale'yi yorumlamak için de bugüne odaklanmak gerektiğinin altını çizdi.

108 yıl önce kanla, irfanla ve inançla kazanılan Çanakkale Zaferi'ni, "Türk milletini yurt edindiği Anadolu topraklarından önce çıkarmak, sonra da imha etmek üzere yola çıkmış haçlı zihniyetinin hüsran ve kesin bir yenilgisi" olarak niteleyen Bahçeli, Türk milletinin bin yıllık süre içinde üç kıtaya açılan vatan coğrafyalarından, 18'inci yüzyıldan itibaren çekilmeye başlamasıyla ortaya çıkan küçülme ve daralmanın son direniş ve nirengi noktasının Çanakkale olduğunu vurguladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin