Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak geçişlere kapatıldı

Çanakkale Boğazı kuvvetli fırtına nedeniyle çift yönlü transit geçişlere kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak geçişlere kapatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Çanakkale Boğazı hava şartları nedeniyle geçici olarak çift yönlü olarak geçişler askıya alınmıştır.

Çanakkale Boğazı, kuvvetli fırtına dolayısıyla çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Çanakkale'de zaman zaman şiddetini artıran fırtına dolayısıyla boğaz trafiğine ilişkin tedbir alındı.

Olumsuz hava koşulları ve yoğun akıntı nedeniyle kuzey ve güney yönlerden boğaz transit geçişlere kapatılarak geçiş yapacak gemilerin kaptanlarına telsizle bilgi verildi.

Kent merkezindeki bir çay bahçesinde yer alan bir ağaç, fırtına nedeniyle devrildi. Çanakkale Belediyesine bağlı ekipler, ağacın kaldırılması için çalışma başlattı.

Lapseki ilçesinde de bir ağacın devrilmesi sonucu feribot iskelesi yolu kısa süreliğine ulaşıma kapandı. Ağaç, belediye ekiplerince yoldan kaldırıldı.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Ege Denizi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren 50-75 kilometre hızla kuvvetli fırtına beklendiğini bildirilmişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunmuştu.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden, Ege Denizi için kuvvetli fırtınanın etkili olacağı uyarısı yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan fırtınaya ilişkin yapılan hava durumu uyarısında, "Ege Denizi'nde rüzgarın günün ilk saatlerden itibaren güney ve güneydoğu, öğle saatlerinden itibarense, kuzeyinde güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, kuzeyinde yer yer 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek, deniz ulaşımındaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilmişti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin