Can Gürzap'ın cenaze programı belli oldu. Can Gürzap kimdir?

Kurtlar Vadisi, Bir Avuç Deniz, Aşk Beklemez ve Medcezir gibi yapımlarda rol alan usta oyuncu Can Gürzap, tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Oyuncunun ölümü sanat dünyasını yasa boğarken, Gürzap'ın cenaze programı belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Can Gürzap'ın cenaze programı belli oldu. Can Gürzap kimdir?

Kurtlar VadisiBir Avuç DenizAşk Beklemez ve Medcezir gibi yapımlarda rol alan usta oyuncu Can Gürzap, tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Oyuncunun ölümü sanat dünyasını yasa boğarken, Gürzap'ın cenaze programı belli oldu.

Gürzap, uzun bir süredir aort anevrizması tedavisi görüyordu.

Usta oyuncu için yarın 10.30’da AKM’de tören düzenlenecek. Ardından Taksim Camii'nde cenaze namazı kılınacak. Cenaze Kırkpınar Sapanca Aile Mezarlığı'na defnedilecek.

CAN GÜRZAP KİMDİR?

Sanatçı babası Reşit Gürzap'tan alan tiyatro eğitimi alan Can Gürzap, 1962'de Kadıköy Maarif Kolejini tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitirdi. Usta isim, daha sonra Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim aldı. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yapan Gürzap, konservatuvarda da akademisyen olarak ders verdi.

TRT'de radyoya çok sayıda radyo tiyatrosu hazırlayan Can Gürzap, 1971 yılında Arsen Gürzap ile nikah masasına oturdu. 1978'de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu. Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı da (Yorgun Savaşçı-1993) yapan sanatçı, kurucusu olduğu Dialog sunuculuk ve dil okulunda da ders veriyordu.

Sanatçı, 2004 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık görülmüştü. Can Gürzap ayrıca League of Legends isimli oyunda Azir isimli karakteri seslendirmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin