Can Dündar'a saldırıda yeni gelişme!

Can Dündar'a saldırı soruşturmasında 2 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar'a saldırıda yeni gelişme!

Gazeteci Can Dündar'a yönelik İstanbul Adliyesi'nde düzenlenen saldırı girişimine ilişkin 2 kişi daha gözaltında alındı. Saldırgan Murat Ş. ile birlikte gözaltındaki şüpheli sayısı 3 oldu. Gözaltına alınanların, olayı gerçekleştiren Murat Ş.'nin eylemini önceden anlattığı kişiler olduğu ileri sürüldü. "Tehdit", "hakaret", "yaralama" suçlarından kaydı olduğu öğrenilen ve Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan Murat Ş. ve 2 arkadaşı için 24 saat ek gözaltı süresi verildi.



Olayı tüm yönleriyle soruşturmak ve aydınlatmak için Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekiplerine bağlı polislerden özel ekip kurulduğu öğrenildi.



Soruşturmayı derinleştiren polis, Murat Ş.’nin Gaziosmanpaşa’daki evinden olayı gerçekleştirdiği ana kadar neler yaptığını belirlemek için güzergahtaki bütün güvenlik kamerası kayıtlarını topluyor. Ayrıca Murat Ş.'nin cep telefonu kayıtlarının da incelemeye alındığı belirtildi. 



Şu ana kadar polisin saldırganın profilini ortaya çıkarabilmek için eşi ve çocuğunun da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişinin bilgisine başvurduğu öğrenildi. 



Soruşturma sonucu Murat Ş.’nin ifadesinde belirttiği gibi olayı tek başına mı gerçekleştirdiği yoksa azmettiricisi olup olmadığı ortaya çıkarılacak.



Şüphelinin sorgusunda "Kimseden emir almadığını, olayı kendi gerçekleştirdiğini veCan Dündar'ın adliyede olacağını medyadan öğrendiğini" söylediği, "Dündar'ı sevmediğini, sadece bireysel olarak ders vermek amaçlı böyle bir eylemgerçekleştirdiğini" tekrarladığı öğrenildi.         



Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ederken, olayla ilgili yarın da ek gözaltı süresi isteneceği öğrenildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin