Can Dündar'a Nobel adaylığı ve kırmızı bülten!

Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile ilgili kırmızı bülten ve iade talebinde bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar'a Nobel adaylığı ve kırmızı bülten!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı verilen eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile ilgili kırmızı bülten ve iade talebinde bulunuldu. Dündar, Oslo'da ise Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi.



Başsavcılık, merkez Bağlar ilçesinde 24 Nisan 2016'da Diyarbakır Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen bir konferansta konuşan Dündar hakkında bir süre önce 'terör örgütü propagandası yaptığı' iddiasıyla soruşturma başlattı.



Soruşturma kapsamında Başsavcılığın talebi üzerine 5. Sulh Ceza Hakimliği, Dündar hakkında 'yakalama' kararı çıkarttı.



Karar doğrultusunda yapılan aramada, Dündar'ın yurt içinde kayıtlı adresinde bulunmadığı ve Almanya'da olduğu tespit edildi. Başsavcılık, bunun üzerine Dündar ile ilgili kırmızı bülten ve iade talepnamesi düzenleyerek, Adalet Bakanlığı Uluslarası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.



Devam eden soruşturmada Dündar, konuşmasında PKK'nın cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini öven, meşru gösteren ve teşvik eden ifadeler kullanmakla suçlanıyor.



CUMHURİYET DE NOBEL'E ADAY GÖSTERİLDİ



Öte yandan, Oslo Barış Araştırmaları Enstitüsü, 2017 ödülleri için kendi listesi açıkladı. Beş adayın bulunduğu listenin üçüncü sırasında Cumhuriyet gazetesi ve Can Dündar birlikte yer aldı.



 




Ne gün:

Sabah Nobel Barış Ödülü adaylığı,

akşam kırmızı bültenle arama kararı...https://t.co/HtgGMDoXQq https://t.co/hRwD2eovq9


— Can Dündar (@candundaradasi) 28 Eylül 2017
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin