Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davasında karar duruşması yarın!

Dündar ve Gül'ün avukatları esasa ilişkin savunma yapacak

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davasında karar duruşması yarın!

T24'te yer alan habere gçre, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı MİT TIR’ları davasında yarın karar duruşması görülecek. Dava kapsamında mahkemeye atanan duruşma savcısı Evliya Çalışkan dosyaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını sunmuştu.



Dava kapsamında 1 Nisan’daki ikinci duruşmaya 40 saat kala mahkemeye atanan duruşma savcısı Evliya Çalışkan celse arasında dosyaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını sunmuştu. Çalışkan mütaalasında, Dündar’a yöneltilen “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, temin edip açıklama ve bu suça iştirak” suçlaması nedeniyle 25.5 yıla kadar, Gül’e yöneltilen “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçundan da 10 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.



Savcı Çalışkan, Dündar ve Gül’e yöneltilen “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme ve darbeye teşebbüs” suçlamalarının da yargılamadan ayrılmasını istemişti. Savcı Çalışkan, sadece dosya içeriğindeki deliller, kişiler ve eylemler üzerinden değerlendirme yapılması zorunlu olduğunu belirterek, Yargıtay içtihatlarında “casusluk ve casusluk amacıyla belge bilgi temin edip açıklama” suçları için öngörülen lehe casusluk yapılan ülke gibi unsurların gerçekleşmediğinin kabulünün gerektiğini ifade etti. Yarınki duruşmada Dündar ve Gül’ün avukatları esasa ilişkin savunma yapacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin