Can Dündar ve Erdem Gül serbest kaldı, sosyal medyada özgürlük tweetleri atıldı

Can Dündar ve Erdem Gül'ün 92 gün sonra tutukluğu sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar ve Erdem Gül serbest kaldı, sosyal medyada özgürlük tweetleri atıldı

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararının ardından Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül saat 03:15'te Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi.



Dündar ve Gül’ün yargılamasının yapılacağı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne akşam saat 19.45’te ulaştı. Bu sırada mahkemede Tahşiye soruşturmasında kumpas iddialarına ilişkin dava görüldüğünden heyet, kararı ve tahliye talepli dilekçeyi duruşma sonrası inceleyeceğini belirtti. Mahkemedeki Tahyişe davası gece saat 24.00’e kadar sürdü. Bu davanın bitiminin ardından saat 00.45 sıralarında AYM’nin kararını değerlendiren mahkeme, hak ihlalinin sonuçlarının ortadan kaldırılması için Dündar ve Gül’ün tahliyesine karar verdi. 



Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği 'ihlal' kararı kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti. Uzun bekleyiş sosyal medyada da sürdü. Tahliye kararının ardından 'ey özgürlük' etiketi ile çok sayıda tweet atıldı. 



İşte onlardan bazıları;



İsmail Küçükkaya: "Sabah yazdım bu yazıyı... Erdem için Can için eyözgürlük"



Yekta Kopan: "Bugün bir ara son 92 günde neler yaptığınızı düşünün. Sonra gökyüzüne bakın ve bir daha düşünün. 92 gün... Öyle işte."



Haluk Şahin: "İki gazeteci özgür! Ankara'da birilerinin bazı davaları asla kazanamayacaklarını anlamaları gerek.Çünkü dünya, vicdan, tarih gibi şeyler var"



Nazım Alphan: "Can Dündar Cezaevinin kapısında Umut Nöbetçilerine teşekkür etti: -Küçücük çadır, kocaman sarayı yendi!"



Tuncay Özkan: "Özgürlük böyledir... Ansızın gelir. Hoş geldin sevgili "



Cüneyt Özdemir: "Her gecenin bir sabahı vardır... Hoşgeldiniz sevgili "



Elif Ilgaz: "Can Dündar sık sık içerideki gazetecilere değindi "Biz çıktık ama onlar için de mücadele etmeye devam edeceğiz" "



Tarık Toros: "Can Dündar: Biz çıkarken seslerini duyduk, içeride gazeteci arkadaşlarımız var. Bizi unutmayın dediler, umut nöbeti devam etmeli."



Sunay Akın: "Ankara'da hakimler var! Can Dündar erdem, Erdem Gül candır.."



Uğur Dündar: "Ankara'da hakimler var dedirten kararla Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye edildikleri güne umutla başlıyoruz. Hepinize günaydın..."



Ece Temelkuran: "Bu sabah uzun süredir en güzel sabah! Hoşgeldin @candundaradasi Hoşgeldin Erdem Gül."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin