Can Dündar ve Cumhuriyet'e 400 imzalı destek

400 akademisyen, hukukçu, yazar, sanatçı ve insan hakları aktivisti imzalarıyla destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar ve Cumhuriyet'e 400 imzalı destek

Silah yüklü MİT TIR’ları görüntüsü yayımladığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tehdit edip, şikayet ettiği gazetemiz ve Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar’a bir destek de 400 akademisyen, hukukçu, yazar, sanatçı ve insan hakları aktivistinden geldi.



 “Biz Yurttaşlar” başlıklı  bildiriyle desteklerini açıklayan grup, basın özgürlüğü ve haber alma hakkını savunmak amacıyla bu bildiriyi hazırladıklarını duyurdu. Destek metninde şu ifadeler yer aldı: “Bir süre önce Suriye’ye malzeme taşıyan MİT TIR’larının aranmasının engellenmesiyle başlayan ve kamuoyundan gizlenerek devlet sırrına dönüştürülmeye çalışılan karanlık gelişmelerin açığa çıkarılmasını istiyoruz. O TIR’larda taşınan malzemenin ne olduğu, nereden gelip nereye, hangi gruplara gönderildiği, bu sevkiyatın ulusal ve uluslararası hukuk ihlallerine yol açıp açmadığı hususlarında doğru bilgilendirilmenin yurttaşlık hakkımız olduğunu devlet ve hükümet yetkililerine hatırlatıyoruz. Gazetelerin, televizyonların aslî görevi, halkın yaşamını birinci derecede ilgilendiren gelişmeler konusunda kamuoyunu bilgilendirmek, halka gerçekleri duyurmaktır. Bu temel görevi yerine getirmeye çalışan Cumhuriyet gazetesine ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a yönelen baskı ve tehditler, haber alma hakkımıza açık tecavüzdür ve anayasal suçtur. Cumhurbaşkanı’nı  Anayasa güvencesi altında olan basın özgürlüğüne yönelik baskı ve tehditlere son vermeye, savcıları ve yargıçları  hukukun gereklerine uyarak baskılara direnmeye çağırıyoruz.”



İmzalayanlar arasında, Yazar Latife Tekin, Ece Temelkuran, Ahmet Ümit, İnsan Hakları Derneği eski başkanlarından Akın Birdal, Oyuncu Levent Üzümcü gibi isimler yer alıyor.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin