Can Dündar, o gazetecinin duruşması için Diyarbakır'da

Aralarında Can Dündar'ın da bulunduğu çok sayıda gazete bugün 'heyecanlı' olduğu için tutuklanan meslektaşlarının davasını izleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar, o gazetecinin duruşması için Diyarbakır'da

Heyecanlı olduğu gerekçesiyle 16 Aralık 2015’te gözaltına alınıp, daha sonra “terör örgütü üyeliği”nden tutuklanan JINHA muhabiri Beritan Canözer’in davası bugün 10.20’de Diyarbakır Adliyesi’nde görülecek. Bölgede canları ve özgürlükleri pahasına görev yapan gazetecilerle dayanışmak amacıyla başlatılan Haber Nöbeti kapsamında, aralarında Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın da olduğu bir grup gazeteci Beritan Canözer’e destek amacıyla duruşmayı izleyecek.



Haber Nöbeti'nin haberine göre, Beritan Canözer, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağını protesto yürüyüşünü takip ettiği sırada, “heyecanlı hareketleri” gerekçe gösterilerek “makul şüphe”yle gözaltına alınmıştı. Terör örgütü üyeliğinden tutuklanan Canözer’in iddianamesinde delil olarak, çantasından çıkan bir adet krem, bir adet mavi renkli not defteri, haber notları, basın açıklamaları ve sosyal medya paylaşımları gösteriliyor.



“Gerçeğe ve mesleğimize sahip çıkıyoruz” diyerek yola çıkan Haber Nöbeti’nin 8 haftalık bölümü 27 Mart’ta biterken, koordinasyon ekibi, meslektaşlarına Beritan Canözer davasını izlemek üzere için Diyarbakır’a gelme çağrısı yapmıştı. Bu çağrı kapsamında Diyarbakır’a gelen gazeteciler arasında Can Dündar da yer aldı.



Dün Diyarbakır’da yapılan Haber Nöbeti değerlendirme toplantısına da katılan Dündar “Biz de benzer bir nöbet dayanışmasını yaşadık Silivri’de. O nöbet dayanışması çok kıymetli bir şey, içerdekiler için hem direnç veren bir şey hem de dünyaya açılan bir kapı oluyor. O açıdan sizinkini de çok kıymetli buluyorum, onun için biz de desteğe geldik.” dedi. Dündar, nöbetin devam etmesi ve sadece gazetecilerle sınırlı kalmaması gerektiğini söylerken “Artık hepimizin nöbette olacağı bir çağ başlıyor. Bunu sıklaştırıp yaygınlaştırmak lazım.” ifadelerini kullandı.



İstanbul’dan Diyarbakır’a Beritan Canözer’in davasına katılmak üzere gelen gazeteciler arasında, daha önce haber nöbetine katılmış olan Ayşe Yıldırım, Celal Başlangıç, Ceyda Karan, Nevin Sungur, Said Sefa ayrıca gazeteciler Esra Yalazan, İshak Karakaş, Nazım Alpman ve Mıgırdiç Margosyan yer alıyor. Disk Basın-İş ve TGS yöneticileri de davayı izleyenler arasında olacak.



Can Dündar, o gazetecinin duruşması için Diyarbakır'da


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin