Can Dündar: 'Kötü bir dönemden geçtik, battık, ama iyileşeceğiz'

Cumhuriyet Genel yayın yönetmeni, canlı yayında koalisyonu ve Erdoğan'ın izleyeceği yol haritasına dair tahminlerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar: 'Kötü bir dönemden geçtik, battık, ama iyileşeceğiz'

CNNTürk kanalında yayınlanan ve gazeteci Şirin Payzın'ın sunumuyla gerçekleşen 360 Derece programına konuk olan Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın yönetmeni Dündar, koalisyon ihtimalleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nasıl bir yol izleyeceği hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu. 



Can Dündar, çok ağrı tramvatik bir dönemden geçildiğini ve CHP'nin burada rahatlatıcı bir etki sağlamak istediğini söyledi. CHP'yi bekleyen dosyalar olduğunu belirten Dündar kilit ismin Erdoğan olduğunu ve partinin tek adam yönetimine alışan Erdoğan'ın bu tavrına devam edip etmeyeceğini merak ettiklerini söyledi. 



Dündar, "Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın koalisyona yeşil ışık yaktığını doğruladı ve parti olarak rövanşist davranmayacaklarını Erdoğan'ın dosyalarını dökelim, intikam alalım yerine bunu zamana yayacaklarının sinyalini verdi" dedi. 



Payzın, Dündar'a basın özgürlüğü konusunu haber yapma üzerindeki baskıyı da sordu. Dündar "Öncelikli olarak hukuk duygusunun olması gerektiğini ve bunun içinde ifade ve basın özgürlüğünü de tesis edebileceğimizi söyleyebiliriz. Kötü bir dönemden geçtik, battık, ama iyileşeceğiz" açıklamasında bulundu. 



Dündar konuşmasında,  MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli ile de görüştüklerini ve yarın gazetede bu mülakatın yayınlanacağını açıkladı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin