Can Dündar istifa etti!

Can Dündar, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ni bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar istifa etti!

 Can Dündar, yaklaşık 1,5 yıl önce, 9 Şubat 2015'te üstlendiği Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini bıraktı. İstifa kararını, Cumhuriyet'in "Okurlara" başlıklı editoryal köşesinde yayımlanan "Veda vakti" başlıklı yazısında duyuran Dündar, gazetede yazmayı sürdüreceğini açıkladı.



Can Dündar'ın istifa kararını Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, duyurdu. Atalay, Cumhuriyet'in yarınki birinci sayfasındaki anonsu Twitter'dan paylaşarak, "Can Dündar, Genel Yayın Yönetmenliği bayrağını devrediyor. Her şey için teşekkürler Can kardeşimiz" dedi.



Can Dündar istifa etti!

 



Can Dündar, veda yazısında "Buradaki deneyimi hayatım boyunca unutmayacağım. Cumhuriyet'te bir köşe yazarı olarak varlığımı sürdüreceğim. Nice darbeler, baskı dönemleri gibi, bunun da geçip gittiğini, ama Cumhuriyet'in ve gazeteciliğin bitmediğini, bitirilemediğini hep beraber göreceğiz" dedi.



Can Dündar, Twitter'daki hesabından OHAL bitene kadar Türkiye'ye dönmeyeceğini açıklamıştı.



MİT TIR'ları haberleri nedeniyle yargılandığı davada Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile birlikte üç ay tutuklu kalan, temmuz ayında izne ayrılarak yurt dışına çıkan, ağustos başından itibaren Alman Die Zeit gazetesinde de yazmaya başlayan Dündar'ın geçici olarak görevi bırakmasının ardından gazetenin yönetimini Aydın Engin üstlenmişti. Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu ile Cumhuriyet mutfağının başına geçen Engin, 1990'lı yıllarda da gazeteyi "yazı işleri müdürü" olarak yönetmişti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin