Can Dündar duruşma öncesi hangi posteri paylaştı?

Can dündar, duruşmaya gitmeden önce attığı tweet'te Sınır Tanımayan Gazeteciler'in o posterini paylaştı...

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar duruşma öncesi hangi posteri paylaştı?

Adana’da mühimmat yüklü MİT TIR’larının durdurulması ile ilgili haberleri nedeniyle 92 gün tutuklu kalan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül bugün hâkim karşısına çıkıyor.



Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ndeki duruşmayı milletvekilleri, yabancı diplomatlar, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de izleyecek. Ulusal ve uluslararası gazetecilik meslek örgütleri de Dündar ve Gül’e destek verecek.



İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün saat 10.00’da başlayacak davaya çok sayıda meslektaşı, milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, AB ve ABD olmak üzere çok sayıda diplomat takip edecek. AB üyesi ülkelerin İstanbul başkonsolosları veya yardımcıları hukuk danışmanlarıyla birlikte davayı izleyecek. Alman Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen ve AP milletvekilleri katılacak. AB Ankara Delegasyonu temsilcilerinin yanı sıra Almanya, İsveç, Avusturya, Hollanda, İsviçre, Kanada, Norveç gibi ülkeler de bulunuyor. Öte yandan davayı Avrupa Konseyi’nin ve AGİTin de yakından takip ettiği biliniyor.



Dündar, duruşmaya giderken attığı Twitter mesajında, "Çağlayan'a gidiyoruz. Gazeteciliği ve halkın gerçeği bilme hakkını savunmaya. Susturmak isteyenlere inat;konuşmaya" sözleriyle birlikte birlikte Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün bir posterini paylaştı. Basın özgürlüğüyle ilgili posterde, "Bir gazetecinin özgürlüğü hiçbir zaman sınırlandırılmamalı" ifadesi yer alıyor.



55 minutes w translation


Çağlayan'a gidiyoruz. Gazeteciliği ve halkın gerçeği bilme hakkını savunmaya. Susturmak isteyenlere inat;konuşmaya.



Can Dündar duruşma öncesi hangi posteri paylaştı?




 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin