Can Dündar: 'Davutoğlu'nun ısrarına dayanamayacağız!'

Can Dündar Silivri'den mektup yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar: 'Davutoğlu'nun ısrarına dayanamayacağız!'

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanıp 26 Kasım’da Silivri Cezaevi’ne konulan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’le görüşmesinin ardından iki gazetecinin de kendi el yazısıyla yazdığı mektubu Twitter üzerinden paylaştı.



Can Dündar: 'Davutoğlu'nun ısrarına dayanamayacağız!'

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar, yazdığı mektupta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Tutuksuz yargılanmalıydılar” sözüne atıfla şunları yazdı: “Sevgili dostlar, Başbakan son 1 haftada tam 5 kez, ‘Tutuksuz yargılanmamız’ gerektiğini söyledi. Bu ısrara daha fazla dayanamayacağız. Bu aralar çıkmayı düşünüyoruz. Destek olan, mektup yazan, haber yollayan tüm dostlara selam olsun.”









Can Dündar: 'Davutoğlu'nun ısrarına dayanamayacağız!' - Resim : 2Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül de, “Umutsuzluğun sırası değil” diyerek şunları kaleme aldı: “Bu iyi ülkenin çileli ve iyi tüm insanlarına; hapiste ya da değil hepimiz adaleti, iyiliği ve haklılığı arıyoruz. Bu ülke adaleti, iyiliği ve hakkının verilmesine layık. Bunu haketmiş bir ülke. Şimdi biz bu arayışta tutuklanıp tecrit edildiğimiz için bir miktar devre dışı kalmış durumdayız. Ama kalbimiz ve düşücemiz hep bu arayışla dolu. Umutsuzluğun zamanı değil. Mutlu olmak için elde o kadar malzeme olmadığını biliyorum. Ama umutsuz asla. Tersine umutlu olmanın tam zamanı. Herkese dostça selamlar.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin