Can Dündar, Cumhuriyet'in yeni yazarlarını duyurdu

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazeteye katılan isimleri açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar, Cumhuriyet'in yeni yazarlarını duyurdu

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, bugünkü köşesinde gazeteye katılan yeni isimleri duyurdu.



Cumhuriyet'te bir süredir okurla buluşan 'konuk yazarlar'a şimdi de 'uzman yazarlar'ın eklendiğini belirten Dündar, o isimleri şöyle duyurdu:



Atay, Can, Başlangıç, Karlı 



Televizyon eleştirilerinin yanı sıra din üzerine antropolojik araştırmalarıyla da tanıdığımız Okan Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayfun Atay, genel olarak siyasal İslam hareketindeki, özel olarak AK Parti’deki gelişmeleri ele alacak.

1990’lardan 2000’lere MHP hareketini “Devlet ve Kuzgun” kitabında (Tanıl Bora ile, İletişim, 2004), 1990’lardan 2000’lere ülkücü hareketi, “Devlet, Ocak, Dergâh” (Tanıl Bora ile, İletişim, 2004) kitabında inceleyen gazeteci-yazar Kemal Can, genelde milliyetçi hareketi, özelde MHP’yi bizler için yorumlayacak. 



Cumhuriyet’te 13 yıl gazetecilik yapan, sadece Kürt meselesine değil, bütün ezilenlerin, azınlıkların sorunlarına ve insan haklarına dair haberleri, yorumlarıyla tanınan Celal Başlangıç, genelde Kürt sorunu, özelde HDP eksenli yazılarıyla bize katılacak. 



Doktorasını Oxford Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görev yapan Mehmet Karlı da genelde sosyal demokrat hareketin seyrini, özelde CHP’yi ele alacak. 



Onların yakından izledikleri siyasi hareketlere ve partilere dair analizlerinin, mevcut yazarlarımızın iç politika yorumlarıyla birlikte gazetemize büyük zenginlik katacağına inanıyoruz.



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin