Can Dündar: 'Avrupa, Erdoğan'ın tavrına inanmakta zorluk çekiyor!'

Can Dündar, Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımayan bir cumhurbaşkanını hiç görmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar: 'Avrupa, Erdoğan'ın tavrına inanmakta zorluk çekiyor!'

Can Dündar, yabancı basın ve yabancı ülkelerin Türkiye’deki elçilik görevlileriyle Taksim’de bir araya geldi. Yabancı basının sorularını cevaplayan Dündar, elçilik görevlileriyle kısa süreli sohbet etti. 



Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Yabancı basının ve elçilik görevlilerinin son günlerde Türkiye’de yaşanan gelişmelerle ilgili düşüncelerini değerlendiren Can Dündar, “Yabancı basının yazdıklarına bakılınca Avrupa Erdoğan’ın tavrına inanmakta zorlanıyor. Aslında Türkiye için de Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımıyorum, uygulamıyorum diyen bir Cumhurbaşkanı biz de hiç görmedik. Biz ne kadar şaşırıyorsak Avrupa herhalde 5 katı şaşırıyordur. Hem basın hem katılan elçilik görevlileri, Türkiye’nin nereye gittiğini anlamaya çalışıyorlar. Çünkü endişeyle izliyorlar Türkiye’nin gidişatını. En çok onu soruyorlar bir de tabi Avrupa Birliği’nin tavrı. Tabi mülteciler sorunu onlar için çok önemli. Avrupa’nın bunu nasıl dengeleyeceğini anlamaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.



‘ERDOĞAN’IN HUKUKSUZLUKTA ISRARCI TAVRI, HÜKÜMETİ DE PES ETTİRMİŞE BENZİYOR’



Erdoğan’ın tavırlarının devletin tüm kurumları arasında bir çatışma oluşturduğunu belirten Dündar, “Bir devlet krizine doğru gidiyor iş. Erdoğan’ın krizi olmanın ötesinde devletin bütün kurumlarının birbiriyle çatıştığı yani Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanlığı’yla, Cumhurbaşkanlığı’nın Meclisle, Meclisin ana muhalefetle, ana muhalefetin anayasa görüşmeleri birlikteliğini bozarak ve nihayet şimdi de hükümet içinde bir çatışmaya ulaştığını görüyoruz. Belki de sağlıklı böylesi. Bu hukuksuzluğun bir yerde çözülmesi gerekiyordu. Erdoğan’ın hukuksuzlukta ısrarcı tavrı hükümeti de pes ettirmişe benziyor.” ifadelerini kullandı.



‘ERDOĞAN’IN DANIŞMANLARI, HÜKÜMETE MEYDAN OKUR DURUMA GELDİ’



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarının Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’yle ilgili sözlerini hükümet adına da söylediğiyle ilgili konuyu Dündar şöyle değerlendirdi: “Erdoğan’ın danışmanları ki Erdoğan’ın adına konuştuğunu biliyoruz; hükümete meydan okur duruma geldiler. Orada bir çözülme olduğunu düşünüyorum. Biz de bu çözülmenin hayra vesile olmasını bekliyoruz.”



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin