Camiye medya bölümü kuruluyor artık gazeteciler camiden çalışacak!

İlk kez bir camide medya bölümü, televizyon stüdyosu olacak ve çok sayıda gazeteci çalışacak.

Google Haberlere Abone ol
Camiye medya bölümü kuruluyor artık gazeteciler camiden çalışacak!

Kopenhag'da uzun tartışmalar sonrası izin verilen ülkenin ilk minareli camiinde, medya bölümü, televizyon stüdyosu olacak ve çok sayıda gazeteci çalışacak. Binada ayrıca sinema salonu, beş yıldızlı kafeterya restoran, oyun alanları, jimnastik salonu gibi değişik bölümler bulunacak. Camide medya bölümü bulunması şimdiden Danimarka medyasının büyük ilgisini çekti



Danimarka'da ilk kez bir camide televizyon stüdyosu ve haber ajansı olacak. Ülkenin ilk ve en büyük minareli camiinin açılmasına az kaldı. Kopenhag'ın Norrebro semtinde İslam Konseyi tarafından Katar Emiri'nin sağladığı finansman ile inşa edilen caminin mimarı bir Türk, Metin Aydın. 6 bin 800 metre kare üzerinde, 800 ile 1000 kişinin aynı anda ibadet edeceği cami ve İslam kültür merkezinde, tüm dünyaya haber hizmeti sunacak İskandinavya Ajansı adı altında bir de haber ajansı kuruldu. El Cezire Televizyonu stüdyosunun da bulunacağı kültür merkezinde, erkekler ve kadınlar için iki katlı ibadet bölümü, çocuklar için oyun bölümü, yaşlılar için istirahat bölümü, 5 yıldızlı restoran ve kafeterya, jimnastik ve sinema salonları, kütüphane, kapalı garaj gibi bölümler bulunuyor.



İnşaatı tamamlanmak üzere olan binanın açılışı ise mayıs ayında Katar Emiri Seyh Hamad Bin Khalifa Al Thani, Kraliçe Margrethe, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda üst düzey yetkilinin katılımı ile yapılacak. Kopenhag'ın Kültür Belediye Başkanı Carl Christian Ebbesen Katar Emiri tarafından finanse edilen bir camının açılışına katılmayacağını söyledi. Belediye meclisi üyesi ve Sosyal Demokrat Parti Sözcüsü Lars Aslan Rasmussen ise Katar'ın demokratik bir ülke olmadığını öne sürerek, demokrasiyi savunanların açılışa katılmaması gerektiğini söyledi.



"ÖN YARGILI OLMAK TEHLİKELİ"



Kültür Merkezinin Medya Kurulu Başkanı Mohamed Al Maimouni, iki politikacının ön yargılı hareket etmelerinin doğru olmadığını ve toplumu ikiye bölme çabası içinde olduklarını belirterek "Kültür Belediye Başkanı, ön yargılı hareket ediyor, cami ve İslam karşıtlarını kışkırtıyor. Bu çok tehlikeli bir oyun. Türk gazetelerinde okuduğum kadarı ile tüm dünyanın terör örgütü saydığı PKK'ya destek veren Lars Aslan Rasmussen'in de demokrasiden bahsetme hakkı olmadığını düşünüyorum. Oysa biz de bu toplumun bir parçasıyız. Böyle büyük bir kültür merkezi için finansmana ihtiyacımız vardı ve bunu sağ olsun Katar Emiri Seyh Hamad Bin Khalifa Al Thani karşıladı. Ama öyle oldu diye üzerimizde ve faaliyetlerimizde onun baskısı olacak değil. Biz her ülkeye, her kuruluşa aynı mesafedeyiz.. Keşke Kopenhag belediyesi yardımcı olsaydı ama olmadı. Minareli bir cami yapımına izin veren ve destekleyenlere teşekkür borçluyuz. Örneğin nasıl Türkiye gibi bir ülkede değişik dinlerin icraatına izin veriliyorsa Danimarka'da da öyle olmalı. Binamız ibadet, medya ve kültür merkezinin iç içe olacağı bir binadır" dedi. Medya sorumlularından Kemal Köse de İskandinavya Ajansı'nın Türkiye başta olmak üzere Tüm dünya ülkelerine haber servisi yapacağını belirterek "Aynı şekilde tüm dünya ülkelerinden Danimarka ve İskandinav ülkelerine servis yapılacak. Amacımız, ülkeler arasında diyalogun, siyasi, ticari, sosyal, kültürel, turizm ilişkilerinin arttırılmasına aynı zamanda Danimarka'daki göçmenlerin uyumuna katkıda bulunmak" dedi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin