Camide 'kırmızı şeritli' protokol mu oluşturuldu? Afyonkarahisar Valiliği'nden açıklama geldi

Afyonkarahisar'da Kuran kursu öğrencileri için düzenlenen törende Vali, Belediye Başkanı ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı için 'kırmızı şeritli' protokol yolu oluşturulduğu iddia edildi. İddialarla ilgili Afyonkarahisar Valiliği'nden açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Camide 'kırmızı şeritli' protokol mu oluşturuldu? Afyonkarahisar Valiliği'nden açıklama geldi

Afyonkarahisar İl Müftülüğü Salar Fatih, İsmailköy ve Sahipata erkek Kuran kurslarında hafızlığını tamamlayan, yaşları 10 ile 15 arasında değişen 155 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenledi.

15 Ekim'de Hacı Mehmet Sayın Camii'nde gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen katıldı.

Camide 'kırmızı şeritli' protokol mu oluşturuldu? Afyonkarahisar Valiliği'nden açıklama geldi

Törenden yansıyan fotoğraflarda, caminin girişinden itibaren kırmızı şerit çekilerek bir protokol yolu oluşturulduğu görüldü. Protokole katılanlar, bu yoldan kuran kursu öğrencisi ve velilerini selamlayarak yürüdü. Öte yandan protokoldekiler için hazırlanan altın sarısına boyanmış varaklı koltuklar da dikkat çekti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Afyonkarahisar Valiliği, 155 hafıza icazet belgelerinin töreni ile alakalı bazı ulusal yayın kuruluşlarında yer alan “Camide kırmızı şeritli protokol yolu” başlıklı haberlere yanıt verdi. Valilik yanıtta, “Haber metninde protokol şeridi diye iddia edilen söz konusu şerit, hafızlarımızın kalabalık olan cemaati rahatsız etmeden, bir bütün olarak geçmeleri için tertip edilmiş bir şerittir” denildi.
Valiliğin açıklaması şöyle:

Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı Kur’an Kurslarımızda hafızlığını bitirmiş öğrencilere yönelik, il ve ilçe müftülükleri tarafından 15.10.2021 tarihinde Afyonkarahisar İl Müftülüğümüzce ilimizin en büyük cemaat kapasitesine sahip olan Hacı Mehmet Sayın Camii’nde 155 hafıza icazet belgelerinin takdim edildiği bir program düzenlenmiştir.

Camide 'kırmızı şeritli' protokol mu oluşturuldu? Afyonkarahisar Valiliği'nden açıklama geldi - Resim : 2

HAFIZLARIN KALBALIK OLAN CEMAATİ RAHATSIZ ETMEMELERİ İÇİN YAPILDI

Söz konusu icazet merasimi ile alakalı bazı basın yayın organlarında gerçeğe uygun olmayan haberler yapılmıştır. Haber metninde protokol şeridi diye iddia edilen söz konusu şerit, hafızlarımızın kalabalık olan cemaati rahatsız etmeden, bir bütün olarak geçmeleri için tertip edilmiş bir şerittir. Ayrıca resimlerde de görüleceği üzere iddia edilen iki koltuk, protokol için değil Hafızlık İcazet Merasimlerinde gelenek olduğu üzere kurra hafızların oturduğu koltuklardır. Protokol ise iddianın aksine yine resimlerde de görüleceği üzere cemaatle birlikte yere oturmuş, saf düzeni almış ve o şekilde program icra edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Camide 'kırmızı şeritli' protokol mu oluşturuldu? Afyonkarahisar Valiliği'nden açıklama geldi - Resim : 3

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin