'Camide içki içildi' diyen genel yayın yönetmeni, açıklamalarıyla çok kızdıracak!

CNN Türk'te yayınlanan programa katılan Mustafa Karaalioğlu, çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Camide içki içildi' diyen genel yayın yönetmeni, açıklamalarıyla çok kızdıracak!

CNN Türk'te Enver Aysever’in hazırladığı 'Aykırı Sorular' programına konuk olan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Türkiye gündemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



"Başbakanı eleştirenlerden bir kısmı gerçekten düşman"



Başbakan’ı eleştirmek ve nedensiz yere muhalefet etmek, güçlü sebepler olmaksızın herkesin hakkı olduğunu vurgulayan Gazeteci Mustafa Karaalioğlu, "Erdoğan’a karşı keskinleşen muhalefetin iki üç zarı var.  Tek bir hattan söz edebilecek durumda değiliz. Bir kısmı gerçekten düşman" dedi.



"Geziciler olimpiyatlar aleyhine çalıştı"



Gezi içerisinde bir grubun, olimpiyatlarla ilgili bir kampanya yaptığını, Olimpiyatların Türkiye’ye verilmemesini ve üyelikten düşürülmesini teklif ettiklerini belirten Karaalioğlu, "Bu eylemin entelektüel, ahlaki ve sosyolojik bir bedeli olması gerekiyor" diye konuştu.



Kabataş’ta tartaklanan türbanlı kadının görüntülerini elde edebilseydik yayınlayacaklarını, kadının vücudunda izlerin olduğunu ve olayın ise gerçekçiliğine dikkat çeken Mustafa Karaalioğlu ayrıca, "Televizyon programımda gözlerimi yaşartan bir olay oldu. 28 Şubat döneminde baskılar görmüş, daha sonra Mayıs ayında arabasıyla birlikte Gezi olaylarının içine düşen başörtülü kadın kendisi ve arabasını tartakladnı. Çocuğu babasına şöyle demiş;’ baba biz yeni bir araba alalım arkası kapalı olsun, annemi görmesinler.’ Buna benzer birçok örnek var. Bunlar 2013 Türkiye’sinde yaşanıyor. Türbanlı kadınlar bu olaylarda başlarına bir şey gelmemesi için dışarı çıkmaya imtina ettiler" diye konuştu.



"İçki içildi"



Bezmi Alem Camiisi’ndeki olayların saygısızca, cami adabına uygun olmadığını ve içki içildiğini söyleyen Karaalioğlu "Olayı fotoğraflarda gördüm. İslami değerlere saldırı ve hakaretler Gezi Parkı sürecinde yaşandı. Camide yaşanan olaylar muhafazakâr ve dindar olan insanların dünyasına ters. Camideki insanlar belki de ilk defa camiye gittiler ve ortamı bilmiyor. Belki televizyonda gördükleri  gibi kilise davranışlarının olduğunu düşünmüşlerdir" diye söyledi.



Karaalioğlu'nun 'Aykırı Sorular'daki açıklamalarını buradan izleyebilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin