Cami tadilatı diyerek tonlarca ağacı telef etmişler! Milyonluk vurgun fotokapanlar olmasa ispatlanamayacaktı

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Kazdağları eteklerinde kaçak kesim yapan şebekenin, "Cami tadilatı" bahanesiyle tonlarca çam ağacını talan ettiği ortaya çıktı. Şebekenin planı Orman Müdürlüğü'ne gelen ihbarla fotokapanların incelenmesi sonucu ortaya çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cami tadilatı diyerek tonlarca ağacı telef etmişler! Milyonluk vurgun fotokapanlar olmasa ispatlanamayacaktı

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Kazdağları eteklerinde kaçak kesim yapan şebekenin, "Cami tadilatı" bahanesiyle tonlarca çam ağacını talan ettiği ortaya çıktı. Şebeke, Orman Bölge Müdürlüğü’nün sıkı takibi sonucu yakalandı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Milyonluk ağaç vurgunu Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı orman muhafaza memurlarının bölgeye kurduğu foto kapanlar sayesinde ortaya çıktı. İddiaya göre İstanbul'da orman ve orman ürünleri ithalatı ve ihracatı yapan bir firma Kazdağları eteklerindeki Pınarbaşı - Kutluoba Köyü sahasında bulunan 150 dönüm orman arazisinde 6 bin 200 metre küp dikili kesim ihalesini kazanarak çalışmalara başladı.

"OKUL VE CAMİ ONARIMI İÇİN AĞACA İHTİYAÇ VAR" DEMİŞLER

Firma iki ay içerisinde 2.5 metre uzunluğunda 5 bin 300 ton tomruğu keserek işlenir hale getirirken iddiaya göre firmanın bölgede kesim yaptığını öğrenen Z.S. akılalmaz bir plana başvurdu. Firma yetkililerine ulaşan Z.S., iddiaya göre Kutluoba Köyü'nün okul ve cami çatı onarımı için ağaca ihtiyaçları olduğunu söyleyerek kesilen ürünlerden bir traktör köy adına almak istediğini söyledi.

FOTOKAPANLAR ORTAYA ÇIKARDI

Köye katkı sağlayacağını düşünen firma; bu teklifi kabul ederek sahada çalışan ekibe bilgi verirken, şebeke iddiaya göre milyonluk vurgun için düğmeye bastı. Şebeke üyeleri bölgede kurulan foto kapanlardan habersiz kesim sahasının dışındaki ormanlık alandan aylarca gizlice kesim yapmaya başladı. Korkunç vurgun Orman Bölge Müdürlüğü'ne gelen bir ihbarın ardından fotokapan görüntülerinin incelenmesiyle ortaya çıktı.

Cami tadilatı diyerek tonlarca ağacı telef etmişler! Milyonluk vurgun fotokapanlar olmasa ispatlanamayacaktı

KAMERALARI BİLİNÇLİ KAPATMIŞLAR

Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler olayla ilgili soruşturma başlatırken, sahada yaptıkları araştırmada Kutluoba muhtarlığına ait kameralarının bilinçli olarak kapatıldığı belirlendi. Ekipler, Ağaçköy Köyü'nün kameralarının incelenmesi sonucu tomruk yüklü kamyonların ormanlık alandan ilçeye giriş yaptığını tespit etti.

24 TON TOMRUK ELE GEÇİRİLDİ

Araştırmayı derinleştiren orman muhafaza memurları kamyonun Bayramiç'te bulunan S.A.'ya ait kereste firmasına giriş yaptığını belirlerken, yapılan baskında kaçak kesim yapılarak temin edildiği ileri sürülen 24 ton tomruk ele geçirildi. S.A. ifadesinde ağaçların kaçak kesim olduğunu bilmediğini söylerken kamyon şoförü Ü.D. ilk ifadesinde ağaçları Z.S.'nin söylediği yerden yüklediğini, kendisine ağaçların camii minaresinin çatısında kullanılacağının söylendiğini, hayır adına ağaçları getirdiğini söyledi.

YALANLARINI METRAJ ÖLÇÜMLERİ ÇÜRÜTTÜ

Ağaçları kesmediğini, İstanbullu firmadan Camii inşaatı için hayır aldığını ileri süren Z.S.'nin ifadesini ise orman muhafaza ekipleri metraj ölçümleri ve bölgede yaptıkları incelemeyle çürüterek rapor altına aldı. Raporda kaçak kesilen ağaçların 4 metre uzunluğunda olduğu, kesim sahasında bulunan ağaçların ise 2.5 metre olduğu belirtilirken, bölgede kaçak kesildiği tespit edilen ağaçlar da tek tek fotoğraflarla kayıt altına alındı.

VURGUNUN BOYUTU 1 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE

Vurgunun boyutunun 1 milyonun üzerinde olduğu belirlenirken şebekenin işlenir hale getirilen ağaçları satmak için Çanakkale'de orman ve orman ürünleri ithalat ve ihracat yapan bir firma ile ortak hareket ettiği ileri sürüldü.

Olayla ilgili Bayramiç Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin