Camda oluşan su lekelerine elveda: Bu yöntem sayesinde camlarınız parıldayacak. Cam nasıl silinir, iz bırakmadan cam nasıl silinir?

Cam temizliğinde en çok muzdarip olunan konulardan bir tanesi, camda kalan su lekesi olurken bu yöntemler sayesinde camlarınız pırıl pırıl olacak!

Google Haberlere Abone ol
Camda oluşan su lekelerine elveda: Bu yöntem sayesinde camlarınız parıldayacak. Cam nasıl silinir, iz bırakmadan cam nasıl silinir?

Temizlik pek çok insanın en hassas olduğu konulardan bir tanesi olurken bilhassa cam temizliğinde dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır. Bu hususların başında da cam temizliğinde su lekesinin kalmamasıdır. 

Cam yüzeyinde su lekesinin oluşmasına neden olan durumların başında yanlış ürünler ile temizliğin sağlanması gelmektedir. Camların tüm kirlerin arınmasını sağlayıp aynı zamanda camların pırıl pırıl bir görünüm içerisinde olmasını sağlayabilmek için bu yöntemleri uygulamayı ihmal etmeyin. 

Camda tek bir su lekesi kalmayacak

Sirke

Cam yüzeyinde temizlik yaparken, kullanılması gereken belli başlı ürünler bulunmaktadır. Bu ürünlerden bir tanesi de şüphesiz sirkedir. Sirkenin içerisinde bulunan bileşenler cam yüzeylerindeki tüm lekelerin ve kirlerin arınmasını sağlamaktadır.

Camlarınızı silmeden evvel cam silme suyunuzun içerisine ekleyeceğiniz bir miktar sirke, camlarınız tertermiz ve tüm lekelerden arınmış bir görünüm içerisinde olmasına katkı sağlayacaktır. 

Sirke ile cam silmek hem cam yüzeyinde bulunan lekelerin direkt olarak temizlenmesini sağlarken hem de  camların parıldamasına yardımcı olmaktadır.

Mikrofiber bez

Camlarınızı sildikten sonra leke problemi ile karşı karşıya kalmamak için silme esnasında kullandığınız bezin de önemi fazlaısyla büyüktür. Cam temizliğinizi sağlarken mikrofiber bez kullanmanız, camların kısa süre içerisinde tüm lekelerden arınmış temiz bir görünüm içerisinde olmaısna yardımcı olmaktadır. 

Camlarınızı silme esnasında mikrofiber bez kullanmanız, cam yüzeylerinizde herhangi bir şekilde leke probleminin oluşmasının önüne geçmiş olacqaktır.

Yumuşatıcı

Cam yüzeylerinde bulunan lekeleri çıkarmaya yardımcı olan yöntemlerden bir tanesi temizlik esnasında yumuşatıcı kullanılmasıdır. Yumuşatıcı, camlarda bulunan lekelerin temizlenmesini sağlarken aynı zamanda camların parlamasına da katkı sağlayacaktır.

Yumuşatıcı hem cam yüzeylerinde bulunan lekelerin çıkmaısna yardımcı olurken hem de  tekrardan su lekesinin oluşmasına engel olmaktadır. Yumuşatıcı cam yüzeyinde büyük bir kayganlık durumunun oluşmasını sağlayacağı için su lekeleri yüzeyde tutunamayacaktır.

Çamaşır suyu

Çamaşır suyu hemen hemen her temizlikte olduğu gibi cam temizliğinde de oldukça başarılı olan bir üründür. Çamaşır suyunun içerisinde buluna  bileşenler cam yüzeyinde bulunan lekelerin kısa süre içerisinde temizlenmesine yardımcı olsa da, çamaşır suyu ile temizlik yapmak çoğu zaman zorlayıcıdır.

Bilhassa duşakabin camının temizliğinde çamaşır suyu son derece etkili bir ürün olurken, kapalı alan olması dolayısıyla kişinin üst solunum yollarının tıkanmasına ve ciddi boyutlarda kişinin nefes alamamasına neden olmaktadır.

Çamaşır suyu kullanmak yerine doğal yöntemlerle cam yüzeyinde bulunan lekeleri yok etmeyi sağlayabilirsiniz. Çamaşır suyu, sağlığınızı tehdit eden unsurları içerisinde barındırdığı için en sonki tercihiniz olmalıdır.

Cam yüzeyinde oluşan lekeleri çıkarmaya yardımcı olan yöntemlerden bir tanesi de parlatıcıdırlar. Parlatacıların içerisinde bulunan bileşenler, yüzeylerde bulunan lekelerin kısa süre içerisinde çıkmasına yardımcı olurken aynı zamanda yüzeylerin çok daha parlak bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır.

Cam temizliğinizin kısa süre içerisinde gerçeklşemesini sağlamak için yukarıda bulunan yöntemleri uygulamayı tercih edebilir ve sonuçları kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin