CAMBAZ YAŞIYORMUŞ...

Medyatava.net geçen hafta Hürriyet ve Milliyet´te yer alan cambaz haberi üzerine sormuştu: Hangisi doğru. Camrbaz öldü mü yaşıyor mu diye. Yanıt Milliyet´in ombudsmanından geldi.

Google Haberlere Abone ol
CAMBAZ YAŞIYORMUŞ...

İpteki cambazlar


Almanya’dan gelen kaza haberi pek sıradan değildi. Ünlü sirkte iki akrobat ipten düşmüştü. Bir ayrıntıda Milliyet ve Hürriyet çelişti. Hangisi hatalıydı?

22 Nisan tarihli haber, Milliyet ve Hürriyet’i düzenli ve dikkatli okuyan bazı okurlarımızın dikkatini çekmiş.

Cambaz İp Üstünde Ölüyor başlığıyla verilen bu haber, dünyaca ünlü Flic - Flac sirkinin Duo Camadi akrobat ikilisinin Köln gösterisinde meydana gelen kazayla ilgiliydi.

Haber aynı gün Hürriyet’te de yer almıştı.

Milliyet, tel üstünde birlikte bisikletle gösteri yapan iki akrobattan birinin öldüğünü haber verirken, Hürriyet’te aynı akrobatın iki kolunun kırıldığından söz ediliyordu.

Okurlar, "hangisi doğru?" diye sordular.

Yorum: Haber DHA kaynaklı. Hürriyet ve Milliyet "öldü" haberini önce almışlar. Hürriyet daha sonra Almanya Hürriyet’le fotoğraf nedeniyle haberi konuşmuş. Ve akrobatın ölmediği anlaşılmış. DHA’ya Almanca verilen bir bilgideki "ölümüne atlayış" gibi bir ifade yanıltıcı olmuş. Hürriyet haberi düzelterek verirken, Milliyet’te herhangi bir değişiklik olmadan yer almış.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin